For meg er kvintetten Turnpike Troubadours fra «Soonerstate» Oklahoma et nytt bekjentskap. Goodbye Normal Street er bandets tredje langspiller, og etterfølger debuten Bossier City(2007) og Diamonds & Gasoline(2010). Oklahoma har som kjent gitt oss størrelser som f.eks JJ Cale og Leon Russell, så det er stolte tradisjoner dette bandet skal videreføre.

Goodbye Normal street ble forøvrig sluppet i statene i mai 2012, men lanseres nå på cd i Europa hos Rootsy.

Dagens besetning er Evan Felker – vocals, guitar, RC Edwards – bass, backing vocals, Kyle Nix – fiddle, backing vocals, Ryan Engleman – lead guitar og Gabe Pearson – drums, backing vocals.

Bandet spiller countryrock med en liten smak av cajun (sistesporet «Quit While I’m Ahead» bekrefter linken til Louisiana). Bandet har i samspill med Wes Sharon produsert plata, og derfor låter nok plata slik bandet vil den skal låte. Produksjonen er totalt fri for jåleri.

Goodbye Normal Street har blitt ei variert, velsmakende og flott plate. Jeg kjenner at jeg får fot både her og der. Den har også plass til noen deilige countrydragere i moderat tempo. «Call a Spade a Spade» er en virkelig flott ballade der vokalist Felker deler mikrofon med Jamie Wilson fra The Trishas.

Men det er når bandet setter opp farten og trykker skikkelig til (sjekk låtene «Gin, Smoke, Lies» og «Before The Devil We Are Dead») at man virkelig kjenner deilig svette pipler under stetsonhatten. Dette låter skikkelig tøft. Jeg får rett og slett lyst på en iskald øl av dette her. Supert!

Jeg vil også trekke fram det flotte sporet «Gone Gone Gone» som er country med vakker svevende steel i bakgrunnen.

Jevnt over vil jeg si at alle låtene på tredjeplata deres får mer enn godkjent i min kvalitetskontroll. Dette er ei plate å eie. Platen ville nok ikke blitt med til den øde øya, men dette er mer en bra nok til gjøre februar langt triveligere.

I følge Rootsy kommer dette bandet til Skandinavia i løpet av april, og jeg skal i hvert fall ha billett.

Kjøpes hos Rootsy, eller hos Turnpike Trubadours.

Hør «Before The Devil Know We’re Dead»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Hør «Good Lord Lorrie»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

[youtube_video]http://youtu.be/Ki4VJCsF0qk[/youtube_video]

SHARE
Forrige artikkelFrem Fra Glemselen: The Replacements – Stink (Expanded Edition)
Neste artikkelHans navn er Allen, Terry Allen!
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here