fbpx

Singlefredag: The Northern Belle, American Aquarium, Caleb Caudle, Brian Wright & The Sneakups

Det er tid for en ny singlefredag, og denne gangen har vi virkelig en bunke godbiter å dele med dere.

Vi har nye låter fra American Aquarium, Caleb Caudle og Brian Wright & The Sneakups. Men først ut er The Northern Belle.

The Northern Belle – Remember It

Første single fra det kommende albumet We Wither, We Bloom som slippes på Die With Your Boots On Records den 28. august er låten “Remember It”. En låt som lover særdeles godt for den kommende platen. Et band som har modnet enormt siden sist, et lydbilde som har utviklet seg – denne låten har et skikkelig deilig og luftig vestkyst-rock preg, og da snakker vi amerikansk vestkyst en gang på tidlig 70-tall, med herlige Byrds og Tom Petty-skygger i hjørnene. Låten handler om samlivsbrudd, men med en litt annen vri enn vi er vant til – her er det den som ble dumpet som gir beskjed om at den andre parten enkelt sagt bare kan drite og dra. Det er så herlig direkte og brutalt at jeg får gledesgåsehud av disse tekstlinjene. Vi har alle vært der, og tenkt tanken. Uten tvil ukens låt her i singlefredag!

I don’t wanna forgive and forget. 
I wanna hurt you and remember it.
I’ll be the one that you’ll come to regret,
When I hurt you you’ll remember it

 

Brian Wright & The Sneakups – Patrick’s Crossing

Så får vi en etterlengtet single fra Brian Wright & The Sneakups. Låten “Patricks Crossing” er valgt ut som første single fra platen Lapse of Luxury som kommer 8. mai.

Gårsdagens releaseparty ble raskt gjort om til en benifit-konsert. Brian, og forsåvidt også halve Nashville og hele East Nashville, har startet oppryddingen etter den forskrekkelige tornadoen som moste gjennom store deler av Germantown og East Nashville på mandag. Og i går laget de sammen konserten “Shelter from the Storm” istedenfor et releaseparty.

På gjestelisten fant vi Audly Freed, Jen Gunderman, Aaron Lee Tasjan, Erica Blinn, Chuck Mead, Will Hoge, Allen Thompson, Jon Latham, Kristen Englenz, Andrew Leahey, Megan Palmer, Steve Poltz, India Ramey og trolig dukket det opp mange MANGE fler enn de annonserte. For alle forsøker å gjøre sitt for å gjenbygge, og Brian ønsket å gjøre gårsdagens konsert til et fristed for tankene OG et sted å samles for å finne ut hva som trengtes hvor og hvem som trenger hjelp.

Sjekk ut herlige “Patrick’s Crossing”. En historie fra Brians ungdom, som er så deilig spretten og funky at det er en fryd.

Og følg Brian på Facebook.

American Aquarium – The Long Haul

I går kom nyheten om at American Aquarium besøker Norge igjen i oktober. De spiller på John Dee, i Odda og i Sandane fra 14-16 oktober.

Og samtidig slapp BJ og hans muntre kumpaner første single fra den etterlengtede Shooter Jennings-produserte Lamentations. 

“The Long Haul” tar opp et tema som BJ har snakket mye om i intervjuer og i forskjellige sammenhenger de siste årene – og særlig etter at han sluttet å drikke og tøyse og ble en ansvarlig familiefar med ETT mål for øyet – å lage den beste musikken og gjøre de beste konsertene han er i stand til.

Jeg har snakket med BJ om dette flere ganger, og han forteller at folk han trodde var fans, og folk han trodde var venner har kommet med ganske tydelige beskjeder om at det han gjør nå basically er drit – og at han kan pakke sammen gitaren og finne seg en skikkelig jobb. For etter at han ble streit så har han ikke laget noe av verdi.

Vel, vi er heldigvis ganske mange som ikke er enige akkurat der – og BJ tar opp nøyaktig dette temaet i låten “The Long Haul”. For som han sier der, han er her for den lange reisen, og vil være der så lenge han har luft i lungene. Du kan høre den på Spotify eller sjekke videoen under. Lamentations slippes 1. mai på New West Records.

The say that “you ain’t been the same”
since you laid that bottle down. 
The songs ain’t got no soul,
the band’s done lost it’s sound

Caleb Caudle – Monte Carlo

Caleb slipper sitt nye album Better Hurry Up 3. april, og idag slipper han låten “Monte Carlo”.
Vi var så heldige å få høre låten for 2 år siden, da han spilte for oss på vår front porch i Nashville for Dust of Daylight Sessions. Siden den gang har han tatt med låtene sine til Cash Cabin Studios, og laget en plate som tegner til å bli en virkelig godbit.

Elizabeth Cook er gjest, og synger harmoni med Caleb, og i juni gjør han et knippe konserter i Norge. I Bergen er allerede den første konserten utsolgt – men det er fortsatt billetter igjen til ekstrakonserten 16. juni. Billetter finner du på TIKKIO.

Siste artikler

Lest dette?