fbpx

Singlefredag: Mary Bragg, Ketil Hansen, Drive-By Truckers, John Moreland

Det er ikke full fart i platemarkedet helt enda, men et knippe glitrende singler har likevel funnet veien ut i verden. I dag byr vi på nye låter John Moreland, Drive-By Truckers, Ketil Hansen og Mary Bragg.

Mary Bragg – Don’t Think About It

Forrige uke slapp Mary Bragg sin nye singel – som vil dukke opp på EPen Think About It den 6. mars.

Mary Bragg tok like godt med seg Drivin’ n Cryin’ i studio, og spilte inn Aaron Lee Tasjans “Don’t Walk Away”. Låten kom på Aarons plate Crooked River Burning, og han har jo selv vært gitarist i Drivin’, så det er en herlig liten sirkel som sluttes med denne gnistrende coverlåten. Mary Bragg i duett med Kevn Kinney er rett og slett dønn herlig.

Følg Mary på Facebook.

Ketil Hansen & The Tendertones – For Nothing

Jeg skal innrømme at jeg vet mindre enn jeg burde om Ketil Hansens soloprosjekt. Men da Stig hos våre konsertarrangerende venner i Hølen ymtet frempå at jeg kanskje burde sjekket ut den nye singelen “For Nothing” så gjør man jo det. Lytt til erfarne fjellfolk, heter det på fjellet. Lytt til mennesker med god musikksmak, heter det i råkkebransjen.

Uansett – jeg fikk singelen (og etterhvert albumet) tilsendt, og jeg likte det jeg hørte. Så da starter naturligvis gravingen. Ketil Hansen er nok kjent for mange av dere, men har tilhørt en sjanger jeg ikke har brukt veldig mye tid på. Han har allerede fire nominasjoner og to Spellemannpriser i posen, med Palace of Pleasure og med Ricochets. Men nå slipper han da sine helt egne låter med sitt eget soloprosjektet. I ryggen har han bandet Tendertone, for anledningen døpt The Tendertones. Og i bunn ligger gode tekster, og musikk som vil ut til folket. Albumet kommer i februar, og inntil da kan dere kose dere med singelen “For Nothing”.

Følg Ketil Hansen på Facebook.

 

Drive-By Truckers – Thoughts and Prayers

Drive-By Truckers slipper albumet The Unraveling på januars siste dag, og vi vet allerede at det blir et meget sint, politisk og personlig album fra våre venner fra Alabama.

De slapp nettopp singelen “Thoughts and Prayers”, og her tar Patterson Hood et gnistrende oppgjør med handlingslammelsen som veldig mange i USA føler rundt den pågående situasjonen der borte.

Musikalsk så låter dette som skikkelig vintage Truckers fra tiden rundt The Dirty South, og platen som er innspilt i Sam Phillips Recording Service i Memphis har som vanlig David Barbe som produsent, og låtene vil i følge Hood forsøke å riste liv i et mer og mer oppgitt Amerika. De har planler om å avholde stemme-registrering (i USA må man jo registrere seg for å få lov til å stemme) på konsertene sine i tiden fremover – for nå har Drive-By Truckers enkelt og greit fått nok…

Følg Drive-By Truckers på Facebook.

Husk at de spiller på Rockefeller 14. juni!

John Moreland – When My Fever Breaks

John Moreland har hatt en periode med skrivesperre, der han har slitt med å lage nye låter. Vår venn fra Oklahoma sliter med angst, noe som gjør at han ikke lengre turnérer utenfor USA, og i den verste perioden så stoppet også låtskrivingen opp. Inntil han en dag innså at han MÅTTE ikke skrive en ny, genial låt hver gang han plukket opp en gitar inne på musikkrommet sitt. Han kunne bare spille og ha det gøy. Etterhvert løsnet det, og han skrev blant annet ferdig låten “When My Fever Breaks” som er en kjærlighetssang til kona Pearl.

Det nye albumet LP5, slippes 7. februar, og vi har vært så heldige å få tilbringe en ukes tid med det på øret allerede. Og det kan kanskje være på sin plass at folket der ute er forberedt, for dette er John Moreland som vi ikke har hørt ham tidligere. Vi snakker trommeloops, synther og eksperimentering. John har et tydelig behov for å bryte ut av boksen han er plassert i, og ønsker å utfordre seg selv og utforske hva som finnes i musikken hans. Den fantastisk nydelige “When My Fever Breaks” er et greit eksempel på hvordan deler av albumet vil låte, selv om det er en av de “mildere” låtene på platen – produksjonsmessig. Trommebeatet ligger helt i front, men under ligger tekstene og stemmen til John og er like sterke som alltid. Platen inneholder blant annet en låt han skrev til vennen Chris Porter den dagen han mistet livet i en trafikkulykke for et par år tilbake. Og den er verdt platen alene.

Følg John Moreland på Facebook.

Siste artikler

Lest dette?