-“Kenneth Norum – har du sjekket ut Kenneth Norum?”
Jeg vet ikke hvor mange ganger, eller til hvor mange folk jeg har sagt disse ordene.

For to år siden ga han ut sin glimrende debutplate Heart on a Sleeve. En platedebut som høstet stor applaus både hos anmeldere og lyttere.

Nå er han endelig tilbake med ny musikk. I dag slipper han nemlig endelig singelen Throw Your Arms Around Me.

Mye har skjedd siden platedebuten, da han dukket opp fra ingensteds, med sanger og en stemme som smelta alt og alle, samtidig som han viste frem et låtskrivertalent de fleste kan misunne han. To år etter debuten – to år med knallhard jobbing som liveartist, har gjort sitt til at han har vokst veldig som artist, med en raskt stigende tilhengerskare.

Plata Heart on a Sleeve ble spilt inn i et hjemmestudio hvor han også produserte det aller meste på egenhånd. Resultatet var så bra at Snaxville Recordings ønsket han inn i stallen sin, når nytt materiale skulle festes til tape og da med Henrik Maarud i produsentstolen.
Men altså, låta, singelen – Throw Your Arms Around Me. Kjære vakre vene! Noe så fint!

Kenneth forteller at han gikk litt tom en periode etter platedebuten, men etter en god pause fra låtskrivingen begynte nye tekster å trenge seg på. Og nå i dag kan vi endelig få høre en flunkende ny låt fra Kenneth Norums penn.

It was written in the stars
Long before we met
And from the bottom of my heart
You’ll hear no regret

Slik lyder åpningslinjene på den nye låta. Selv er jeg rimelig sikker på at det var både skrevet i stjernene og hogd i stein lenge før Kenneth plukket opp gitar og penn, at det var låtskriver og musiker som var veien han skulle gå.

Den nye låta lander lengre inn i americana-land enn hva vi har hørt av Norum tidligere. Noe som kler stemmen hans særdeles godt. I tillegg er lydbildet større her enn hva vi har hørt før. Kanskje ikke så rart når vi ser hvilke folk han har fått med seg på laget. I tillegg til sine faste makkere i bror Daniel Norum på bass og Tony Karlsen på trommer, hører vi produsent Henrik Maarud på blant annet keyboard og perkusjon, Krister Skadsdammen, steelgitar, Lasse Hafreager på piano, og nybakte spellemannsvinner Malin Pettersen på kor.
Det er høy gåsehudfaktor når stemmene til Kenneth og Malin får følge av Skadsdammens fantastiske steelgitar-lyder.

Throw your arms around me
Throw your arms around me
A sorrow like a river
Mean, deep and wide
My heart against yours
A boat against the tide

Han beviser med denne singelen at vi har nok et knallbra album i vente. Dette er rett og slett sabla fint.
I ventetida anbefaler jeg på det sterkeste å høre Kenneth Norum live. Han blir å høre rundt om i landet i tida fremover.

Unn dere selv noe fint, hør på Kenneth Norum!

Forrige artikkelDoD Sessions: Kenneth Norum
Neste artikkelEliot Bronson – James
Rune Torsteinsen
Rune Torsteinsen, odøling -67 modell. Har en bakgrunn som dj fra åra rundt 1990 på ei lokal bule hvor blues, sørstatsrock og pubrock sto høyt i kurs. Men selv om bula gikk dukken, så beholdt jeg interessen for musikk. I dag spiller jeg fortsatt gammel Lynyrd Skynyrd og Little Feat. Lone Justice og Maria McKee vil jeg alltid ha med meg. Det samme gjelder for Son Volt og Jason Isbell. Min største hobby og tidstyv er nok jakten på nye og ukjente artister. PS. Jeg liker både country & western.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here