I kveld spiller Blackberry Smoke på Sentrum Scene i Oslo og i morgen kommer deres andre utgivelse i 2018. En session EP som består av akustiske versjoner av låter fra det strålende albumet Find A Light som vi varmt anbefalte i vår lille og uhøytidelige “beste sommermusikktips 2018” før sommerferien startet.

Når et band som Blackberry Smoke står på en scene i nærheten av deg, så bør det ikke være noe å lure på om du skal dra dit eller ikke. Det er rockefest på gang og det hele gjøres med en ganske stor grad av påvirkning fra klassisk sørstatsrock og til tider låter de også som et hardtslående countryrockband. Som vi skrev i vår anbefaling av albumet tidligere i år – “Musikken og tekstene til Blackberry Smoke treffer en partynerve i de aller fleste av oss. Smilene blir brede og livet bobler når Blackberry Smoke setter i gang.”

Blackberry Smoke er Charlie Starr (vokal, gitar), Richard Turner (bass, vokal), Brit Turner (trommer), Paul Jackson (gitar, vokal), og Brandon Still (tangenter). Siden debuten til bandet i 2004 har de gitt ut seks album og turnert omtrent konstant i årene som har fulgt. På denne klassiske måten å leve musikerlivet på, har bandet bygget en sterk og lojal fanbase over hele verden. 

Southern Ground er en eldre kirke i Nashville som grunnleggeren av Monument Records, Fred Foster, fikk bygget om til platestudio på slutten av 60-tallet. I 2012 kjøpte countryartisten Zac Brown bygningen og har løftet denne til en av byens aller beste fasiliteter for innspilling av musikk. 

Låtene på Southern Ground Session er spilt inn live i studio og med gjesteartister på tre av låtene. Fem av låtene er hentet fra årets album Find A Light, mens den siste er en aldeles blendende vakker utført cover av Tom Pettys “You Got Lucky”. Amanda Shires deltok på albumet og deltar også i Southern Ground Studio på “Let Me Down Easy” og på den nevnte coveren av Petty. Oliver Wood fra The Wood Brothers deltar på “Mother Mountain” slik han også gjorde på albumversjonen.

Det er ikke til å legge skjul på at akustiske versjoner av bandets egne, og til daglig litt mer hardtslående låter, er som liten drøm som blir til virkelighet for alle som digger den siden av country- og southernrock. Bandet fremviser en eleganse og en fingerspissfølelse for faget som de aller fleste aldri vil kunne oppnå. I tillegg kommer ofte vokalen til Starr mer til sin rett i disse versjonene. For å si det ganske enkelt, digget du albumet tidligere i år, så er sjansen enormt stor for at du vil elske denne EP’en. 

Southern Ground Session slippes for salg og streaming i morgen fredag, men det er altså i kveld du kan høre og se bandet på Sentrum Scene i Oslo. Som om ikke det er nok så kan du også ta turen innom Big Dipper klokken fem i ettermiddag for å hilse på bandet og få med deg et signert eksemplar eller to av platene deres. Det bør altså ikke være noen som helst tvil om hva du skal bruke denne torsdagen til dersom du befinner deg i hovedstaden. I følge Rockefeller sine nettsider er det fortsatt noen få billetter igjen. 

EP’en kommer i morgen, men bandet har sluppet videoer til alle låtene. Her får du de i riktig rekkefølge. En aldri så liten forsmak på det som kan oppleves i kveld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here