Et av mine favorittalbum så langt i år heter Comeback. Til tross for tittelen så er det debutplaten til duoen The Reckless Electric. Bak bandnavnet møter vi våre venner Becky Warren og Mary Bragg.

De to vennene i Nashville bestemte seg en sen kveld for å danne et band som bare skulle ha det moro, og etter en litt mer seriøs låtskriversession så jaktet de på et nytt tema – hvorpå Becky spør Mary om hun nettopp hadde snakket om at hun hadde spist iskrem? «Det stemmer», var svaret. «Med brennevin som følgesvenn». Becky sier «vi må skrive den låten». Og den ble til «Icecream & Liquor». Og dermed var stemningen for platen satt. 

De gikk i Nashvilles etterhvert legendariske Welcome to 1979 studio sammen med Dan Knobler, Jeff Malinowski, Jimmy Sullivan og Megan Jane, og hadde det enkelt og greit skitgøy mens de laget en skikkelig seig rockeplate med stemning fra seint 70 og tidlig 80-talls amerikansk rock. Her vil enhver med glede av å jakte inspirasjonskilder ha mer enn nok å dykke ned i. 

Platen er spekket med morsomme men svinegode tekster, full av gode små oneliners, og usaklig gode vokalprestasjoner fra Becky og Mary. En av mine favoritter er «Straight A Girls» som enkelt og greit forteller om snille jenter. Et aldri så lite stikk i siden til samfunnets forventninger, der altså. Elegant skrevet, elegant gjennomført.  Et deilig Petty-riff drar oss inn i teksten, rett fra en collegefilm fra 80-tallet…

We never cheat on crosswords
We never cheat on life.
We wouldn’t wear our lowest cut sweaters,
hoping for a better price.
We got home by cerfew
We do all our chores.
We are the same when we go downtown.
as we are behind closed doors.

Historien om «The day I lost the little miss sparkle pageant» er også en annen godbit som anbefales. Generelt så er den røde tråden tøffe jenter som ikke er redde for å møte livet «head on». De to har uttalt at de har prøvd å lage platen de selv skulle ønske fantes når de var 13 år og på søken etter seg selv og sin plass i verden.

Og det har de virkelig klart. Comeback har blitt en triumfferd av lettbeint, velspilt og velskrevet rotekte og genuin rock’n’roll som bare trøkker til og gir deg akkurat det smilet du ikke visste at du manglet…. jeg utfordrer deg til å ikke smile etter å ha kjørt «Come Around» et par runder på full guffe!

Dette er en av de beste platene jeg har hørt i år, og du kan ikke unngå å måtte ta en runde på gulvet for å hoppe litt rundt i ren glede over uforfalsket rock og spilleglede.

Nevnte jeg at jeg elsker coveret? Designet av Becky Warren og så deilig retro for oss gamlinger som vokste opp med kassetter som eneste medium for transporterbar musikk.

Besøk The Reckless Electric. Finn dem på Facebook. Platen finnes på CD og digitalt.

SHARE
Forrige artikkelCordovas til Bergenfest
Neste artikkelHalden Electric – Have You No Shame?
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here