Det er tid for årets første spilleliste med musikalske nyheter fra den store verden. Vi skriver altså et helt nytt år og en helt ny releaseplan å glede seg til. Mange av de albumene som jeg personlig har størst forventninger til, har allerede sluppet en smakebit eller to. 

En av denne bloggens favoritter er Caleb Caudle. Hans nye album Crushed Coins kommer riktignok ikke før uti februar, men de låtene han har sluppet så langt lover meget bra og vi gleder oss til å høre hele pakken. «Empty Arms» er en av mine absolutte favorittlåter på listen for januar.

H.C. McEntire er et navn som ikke umiddelbart gjør at det ringer en bjelle hos de fleste. En en del har nok allikevel hørt om, eller har et forhold til bandet hun har vært frontperson og vokalist i gjennom mange år, Mount Moriah. Nå kommer hennes første soloalbum, Lionheart, og første låt derifra heter «A Lamb, A Dove», og bringer tilbake en stil og en stemme som byr på noe defintivt annerledes enn mange andre. 

Av andre spennende nyheter finner vi blant annet ny musikk fra Will Johnson og en kar ved navn Justin Peter Kinkel-Schuster. De samarbeider i prosjektet Marie/Lepanto og som alltid når Will Johnson gir ut musikk, så er det herlig rufsete og skingrende. Sjekk ut låten «Inverness». Hele albumet er tilgjengelig førstkommende fredag.

En av våre store favoritter og oppdagelser fra de siste årene er Courtney Marie Andrews. Hun er ute med ny låt med tittelen «May Your Kindness Remains» og nytt album med samme navn er ventet i slutten av mars. 

Andre artister som har delt en smakebit fra kommende album er blant annet The Decemberists, Brandi Carlile, Calexico, Darling West, Marlon Williams, Mary Gauthier, Wade Bowen og Grant Lee Phillips. Det er mye å glede seg til i de kommende ukene og sånn i første omgang kan kanskje spillelisten for januar gjøre ventetiden litt hyggeligere.

Visste du at alle våre tidligere spillelisteposter er fritt tilgjengelige for alle her på Dust of Daylight? Jada, nå vet du det i hvert fall – egen side med full oversikt her – En unik samling med mer enn 90 månedlister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010, fylt med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet de ble laget. 

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Rod Picott – Store Bought
Neste artikkelFredagsvideo: Darling West – Loneliness
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here