Av og til går (de fleste) medlemmene fra Roger Græsberg & Foreningen og Unnveig Aas rundt i byen som ganske uvanlige menn. De bestiller ikke lengre melk på bar, og de har ikke med seg en ulv – det er nemlig en hund. Derimot tar de med seg Thomas Mårud, og så kaller de seg The Anti-Music Bonanza. Et band som etterhvert har blitt et lite kultband i det norske musikkmiljøet, med stå-på rock og energiske konserter.

Nå kommer det snart plate, og i den anledning slipper de en saftig single, som beskrives på følgende måte i presseskrivet:

Sweet Codeine er ei låt om rus og desorientering fra både flaske og kjærlighet. Den låner lydbilde fra gammal søttitallsrock som Faces og Stones, med litt bonanzk krydder som steelgitar og jentekor. Dette er andre singel fra den kommende plata som er spilt inn i legendariske Silence Studio i Sverige.”

The Anti-Music Bonanza består av Roger Græsberg på vokal og gitar, Morten Andreassen på bass og kor, Alexander Lindbäck på trommer og kor, Thomas Mårud på gitar og kor og Krister Skadsdammen på steelgitar og kor. 

Det er som vi skjønner mye koring i The Anti-Music Bonanza. Og på denne låten topper de det med Vilde Andreassen og Hanna Løvberg som også korer. Låten er skrevet og mikset av Roger Græsberg, og har helt objektivt sett blitt en av de deiligste rockelåtene vi har hørt på denne siden av The Georgia Satellites beste periode. Trøkket, rytmen og intensiteten er perfekt, takket være bassist Andreassen og batterist Lindbäck. De har som de lover plukket alt de beste fra de beste på 70-tallet, og når de kombinerer med sjakktrekket Skadsdammen på steel, så får dette akkurat nok egenart til å stå fjellstøtt på egne bein, der de fort kunne blitt en Faces-tribute. 

The Anti-Music Bonanza ER Rock’n’Roll, og akkurat nå gjør de genuin, rotekte rock’n’roll bedre enn de fleste. De gir oss essensen av søttitallets rebelske innstilling, og har klart å gjenskape soundet og energien fra den gang Rod Stewart var den tøffeste vokalisten, Keith var dritforbanna på Mick og Lou & John hadde en unik energi som ingen andre. 

Lørdag spiller de, tradisjonen tro, på Audunbakken, og vår mann Rune Torsteinsen rapporterte følgende fra deres opptreden på fjorårets festival: 

Roger & Co fillerister publikum med sin fandenivoldske boogierock, og jeg tør ikke engang tenke på hvor mange kalorier som brennes opp blant folk under denne konserten.

Vi gir dere “Sweet Codeine”. Enjoy!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/325561187?secret_token=s-lckGI” params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

(Foto: Gunnar Johnsen)

Forrige artikkelLittle Bandit (solo), Joshua Hedley and Jonny Fritz at The Basement
Neste artikkelFredagsvideo: Eric Ambel – Look At Miss Ohio
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here