Det nærmer seg med stormskritt det som kalles skoleferie og knappe et par uker etter det kommer en aldri så liten ferie for far også. En liten sommerforkjølelse har bitt seg fast, men det er langt i fra nok til å knekke optimisten i meg. Denne sommeren skal bli bra. Den skal nytes så lenge den varer og aller helst skal vi nyte kveldene utenom ferien også. På disse lyse junikveldene er det fortsatt ikke så kjekt å være ute på Vestlandet, det drypper stort sett fra oven, men desto mer kos å ligge på sofaen og se ut, mens man lytter på all den deilige nye musikken som har kommet de siste ukene. 

De første to ukene av juni har ikke bydd på de helt store albumutgivelsene så anmelderkorpset har fått hvilt seg i lengre tid nå. I tillegg har sjefen vært på Vestlandsturnè med Austin Lucas og Anders Dahlberg, det finner dere litt info om på bloggen. Men på grunn av alt dette så er det få anmeldelser å henvise til denne gangen. Vi starter derfor bare rett på med det som vi går og venter på skal komme før vi tar ferie.

Jason Isbell & The 400 Unit kommer denne uken med The Nashville Sound. Det har blitt sluppet singler jevnt og trutt fra albumet i løpet av våren og for en ukes tid siden ble hele plata sluppet i NPR’s First Listen. Så alle kan allerede ha hørt plata, og det er uansett ingen hemmelighet at plata er bra. Hvor bra kan du lese i omtalen som kommer på fredag her på bloggen.

GospelbeacH er et band som dukket opp for et par år siden og som gir ut sitt andre album denne sommeren. Another Summer of Love heter plata og er for meg årets definitive sommertonefølge. Californisk rock av beste merke, med dype referanser til sol og sommer og 70-tallet og noen stikk av Cheap Trick, Tom Petty og Big Star og mange flere. Gled dere, omtale kommer.

Parson Red Heads er også et band fra vestkysten, riktignok litt lengre nord enn California, nærmere bestemt Portland, Oregon. Deres siste album Blurred Harmony, er også en fremragende countryrockplate, av den typen med den gode følelsen for melodier og arrangementer. De som kjenner til bandet fra tidligere vil nok kaste seg over dette albumet også.

Av nyheter som kommer senere i sommer eller høst er kanskje Deer Tick den mest etterlengtede og gledelige nyheten. To plater, en som rocker og en som er akustisk. «Sea of Clouds», som er sluppet fra den akustiske skiva er kjempefin, men den rocker seg jaggu ganske bra opp på slutten den også. Slaid Cleaves kommer med en plate som låter som noe av det beste han har gjort i hele karrieren og Chris Robinson Brotherhood har virkelig noe tøft på gang med «High Is Not The Top». 

Av norske nyheter på listen så langt denne måneden har jeg fått med meg Sugarfoot og deres perle av en låt, «Snakes and Ladders». Et fenomenalt album er The Santa Ana blitt og jeg håper å kunne gjøre ferdig en liten omtale av hele pakken om ikke så altfor lenge. En strålende ny melodi fra Mighty Magnolias også denne måneden. «From A Higher Ground» er blitt av mine store sommerfavorittlåter. Bendik Brænne har fått med seg selveste Daniel Romano til å kore på «Ain’t Nobody Like Me». Dig Deeper låter mer intenst enn noen gang på «How Can I Be Certain». Kenneth Norum sin Heart On A Sleeve har vi hatt omtale av og det er en fornøyelse å høre han briljere seg igjennom «Uptempo Song». 

Så der har vi den da, junilista, den lista som skal følge oss i den første delen av sommeren. Det kommer tilføyelser utover måneden, vi skal klare et sted mellom 40 og 50 sanger denne gangen også. Så får vi se om juli har noe å by når den tid kommer. I mellomtiden ønsker jeg alle en god sommer og minner samtidig om at du også kan sjekke ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling med mer enn 80 månedslister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010, fylt med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet de ble laget. 

SHARE
Forrige artikkelDoD Sessions: Jens Andersson – Jag har bara bestämt mig
Neste artikkelNeil Young avlyser Bridge School Benifit konsertene
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here