Så var vi her igjen, denne gangen med to spillelister og en felles post. Jeg surret sammen en liste i juli, men ferien bød ikke på særlig skrivelyst og nå er nesten hele august også borte. Men trøsten er jo at hvis du føler at du ikke har fått fulgt med på ny musikk som har kommet i sommer, så nøye som du gjerne hadde ønsket, så er disse to listene et helt greit utgangspunkt. Spesielt om du liker den samme musikken som vi her i Dust of Daylight redaksjonen.

Vi tar en snartur i gjennom begge listene for å se hva som virkelig har vært verdt å merke seg fra denne sommeren. Vi starter med julilisten der våre kjære venner i The Jayhawks kom med nytt album i midten av måneden og jaggu låter ikke Gary Louris og kompani friskere enn på lenge. Oppdaget du ikke denne i sommervarmen så har du dessverre gått glipp av en finfin sommerplate. The Wild Feathers er et band fra Nashville som ofte minner meg om storhetstiden til countryrockband i 70-åra. Meloditeften er helt utsøkt og sounden er moderne, anbefales veldig sterkt fra denne kanten.

For de som har lyttet på Wrinkle Neck Mules tidligere, så har det bandet tatt seg en aldri så liten pause, men duoprosjektet til Mason Brent og Andy Stepanian som de kaller for Leon III  er et aldri så lite jordskjelv av en annerledes plate og bør sjekkes ut. Ønsker du virkelig å grave dypt nede i gullgryta på julilista så kan jeg by på Carolina Story. Et band som garantert vil gi deg frysninger nedover og bortover på kroppen. Et sjokkerende bra album som garantert vil minne deg om Ryan Adams fra hans tidlige soloplater, uten at det gjør noe som helst. Ekteparet Emily og Ben Roberts trøkker til med noen av årets beste melodier og ikke minst harmonier på albumet Lay Your Head Down.

Lucero sitt nye album kom ut i august, men låtene de slapp i forkant av utgivelsen skapte store forventninger og blant annet “Cover Me” var med på å bidra til at enkelte fans mente at dette kan være deres beste plate på mange, mange år. På tide å sjekke ut dette nå, ingen syngere røffere enn Ben Lucero, få tar pulsen på livet i sørstatene bedre enn Lucero. Ny musikk fra Colter Wall fikk vi også i juli, hele to singler dukket opp og ble med på listen. Det er bare å glede seg til en mørk liten time med historier fra den canadiske prærien i løpet av høsten, for det er det plata skal handle om denne gangen. Colter mener rett og slett at verden vet for lite om provinsen Saskatchewan og han har helt sikkert rett.

Vi hopper til augustlisten og der får vi det rett i fleisen på første låt. Ny musikk fra Matthew Houck og hans Phosphorescent. Jeg hater å danse, men denne låten altså…, kan noen virkelig klare å sitte helt stille til denne? Ikke akkurat en countrylåt, men kjære all verden, det betyr ingenting når det er så gøy som dette. Over til noe helt annet. For de som gikk glipp av debutalbumet til Earls of Leicester, så kan jeg anbefale smakebiter fra det kommende livealbumet til bandet. Nevner bare at det er Shawn Camp, Guy Clarks gamle våpendrager, og Jerry Douglas, verdens ukronede konge på dobro, som leder an dette stjernelaget av et bluegrassband. Man klarer ikke akkurat å holde kroppen i stabilt sideleie til “The Long Journey Home” heller.

Fantastiske Cordovas er ute med sitt nye album nå og drømmer du om et album med masse slide og steel og strenger og vakre melodier, harmonier og førsteklasses lyd, ja da har du søren meg vært sanndrømt. Du vil bare angre fryktelig fælt og mye og lenge om du ikke bruker tid på denne plata i høst. Ny musikk fra legenden John Hiatt er også på trappene. Første singelen “Cry To Me” lover meget godt og viser oss at han fortsatt har taket på dette med låtskriving. Her har alle og en hver som driver med musikk og låtskriving noe å lære.

Det er på tide å trekke fram noen folk som virkelig fortjener litt omtale. De hardtslående countryrockerne i bransjen, de som leder veien og nesten slår igjennom. Whitey Morgan & the 78’s og “Honky Tonk Hell” er først ut. Det er mørkt og varmt der Morgan befinner seg og det låter som flybensin og dynamitt. Det er bare å glede seg til ny plate fra denne mannen. Cody Jinks er nestemann ut. Litt mer country og forferdelig gode melodier. Hele albumet Lifers er ute og anbefales sterkt å sjekke ut. Jinks kommer inn fra sidelinjen og leverer countrymusikk som har en sjanse i det store Nashvillemaskineriet. Han er nærmere folkesjela i USA enn de aller fleste andre amerikanske såkalte countryartister.

Ny musikk fra Becky Warren, Gold Star, Jamie Lin Wilson, Will Hoge, Austin Lucas, Buffalo Gospel, Kristina Murray, Amanda Shires, Karen Jonas og mange, mange flere, er også gode grunner til å sjekke ut listene fra juli og august. Neste måned kommer spilleliste nummer 100 fra denne kanten. Jubileum og kake, får bare håpe at det kommer nok ny og bra musikk til at det blir et jubileum verdig. Husk også å sjekke ut vår nye side med linker til alle spillelistene med artikler, helt tilbake fra den spede starten i mai 2010 og fram til i dag og månedsliste nummer 99.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here