I går sprakk nyheten vi strengt tatt har ventet på siden Neil og Pegi Young skilte lag. De legendariske akustiske konsertene som siden 1986 har funnet sted i Shoreline Amphitheater i California har samlet verdens aller største stjerner til gnistrende konserter og utrolige jamsessions på slutten av kvelden. Konsertene er innsamling til Bridge School for autistiske barn. 

Neil og Pegi skilte lag i 2014, og man ønsket vel å opprettholde konsertene til etter 30-års jubileet i 2016, men når Pegi ga ut platen RAW tidligere i år så var vel siste ordet sagt.

På platen sier hun blant annet:

Why did you have to ruin my life ?
Why did you have to be so mean ?
Why did you have to tell me such lies ?
Why not be straight with me?

Neil Young har gitt en kort uttalelse, og sier at han avslutter som vert av personlige årsaker. Det spekuleres naturlig nok også i helseårsaker, da han tidligere i år avlyste sin rolle som vertskap når Pearl Jam ble tatt inn i Rock’n’Roll Hall of Fame på grunn av sykdom.

Pegi Young har sendt ut en pressemelding og takket alle for innsatsen – og Neil spesielt.
Neil Young takket for oppmøtet, og spesifiserer at han vil fortsette å samle inn penger til skolen på annet vis. 

Alle som kan krype og gå av artister av stort kaliber har besøkt konserten. Fra Neil selv til Tom Petty, Bob Dylan, Jerry Garcia, Pearl Jam, David Bowie, REM, Emmylou Harris, Metallica, Buffalo Springfield, Tom Waits, Ralph Stanley, Bruce Springsteen, Brian Wilson, Tracy Chapman… listen bare fortsetter i det uendelige. 

Det er en konsertinstitusjon som nå forsvinner, og vi kan vel bare takke YouTube for at minnene fortsatt får leve videre.

Forrige artikkelSpilleliste – Juni 2017
Neste artikkelJason Isbell – The Nashville Sound
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here