Konsertvideo: Whiskeytown – live i St. Louis

En gang på slutten av 90-tallet var Whiskeytown det beste bandet i verden. I perioden før Strangers Almanac ble gitt ut låt de aldeles vidunderlig. Akkurat så passe skranglete som man kan ønske, og akkurat så ryddig at låtene tydelig viser hvilket talent som bor i Ryan Adams – et sted langt der inne under bitterhet og 80-talls lydfascinasjon.

Denne videoen har vært tilgjengelig for bootlegsamlere i noen år, men jeg har ikke sett den på YouTube før nå. Hentet fra en konsert i St. Louis, Missouri – 5. april 1997, siste kveld på No Depression Tour, sponset av magasinet.

Jeg vet det er flere enn meg der ute som ikke kan utstå Prisoner, la dette være et eksempel på hvor deilig Whiskeytown var, og hvordan Ryan kunne være på en scene. Både blid og inkluderende (men fortsatt med rasshølet godt plantet midt i trynet – der han i starten kjefter på en anmelder for å ha sammenlignet dem med Uncle Tupelo).

Samspillet med Caitlin Cary er også et høydepunkt her, som den eneste i Whiskeytown han fortsatt kan tåle trynet på så hadde de to en spesiell connection. Få også med deg danseopptredenen til legenden Beatle Bob, en av verdens få publikummere som har sin egen Wikipediaside – for å være publikummer… 

Låtlisten ser slik ut, og høydepunktene er “16 Days”, “Excuse Me While I Break My Own Heart Tonight” og den improviserte “Smoke Smoke Crack”. Tre av låtene har så langt David Menconi – forfatter av Losering, boken om Whiskeytown – har klart å finne ut, aldri dukket opp på plate. 

1. Drank Like A River
2. Kiss An Make Up
3. Smoke Smoke Crack
4. What You Wanted
5. Sixteen Days
6. Excuse Me While I Break My Own Heart Tonight
7. Midway Park
8. Yesterday’s News
9. Now I Wanna Be Your Dog

Bandet på dette tidspunktet bestod av den klassiske besetningen Ryan Adams, Caitlin Cary, Phil Wandscher, Steve Terry og Jeff Rice.

Forrige artikkelPlatebunken: Bonnie ‘Prince’ Billy, Blaze Foley
Neste artikkelAmericanafest 2017 – de nominerte er…
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here