Vår gamle venn Ryan Adams er for tiden mer aktiv på instragram enn han er på scenen. Etter at han mistet sin bror i fjor, så forteller han selv at han har hatt panikkanfall og ikke klart å stå på scenen. Likevel gjennomførte han en gnistrende konsert i det usaklig vakre Red Rocks Amphitheather for en ukes tid siden, og bruker ellers tiden sin i studio. Under konserten i Red Rocks, så ble “Jacksonville Skyline” etablert som “a  15.000$ song”. 

Konsertstedet har en meget streng tidsramme for konserter, og går man over tilmålt tid, så vanker det en bot på 15.000$. Det stemmer. Femten tusen dollar. Ryan spilte og spilte, og uttalte at han var bekymret for å gå over grensen. De som var tilstede forteller at han fikk en advarsel fra arrangøren om at han nærmet seg, og da sier han:  “You feel like hearing Halloweenhead? I feel like playing Halloweenhead. Fuck it! Let’s play!”. Deretter spilte han “Come Pcik Me Up” og gikk av scenen. Der fikk han beskjed om at han allerede hadde gått over skjema, og måtte betale boten på 15.000$. Hvorpå Adams snudde, gikk tilbake på scenen og fortalte at han ikke hadde klart å spille “Jacsonville Skyline” siden broren døde. Men at dette var kvelden, og at den nå var å betrakte som “a 15.000$ song”, og spilte den.

De siste ukene har han postet om hver enkelt av sine utgivelser, og kommentert og kommunisert med fansen via kommentarer. Interessante og innsiktsfulle utvekslinger, og en Ryan Adams som tydelig er på en litt “roligere” plass mentalt akkurat nå, til tross for at han fortsatt sørger over tapet av sin bror.

I arkivet sitt har Ryan en veritabel haug med plater liggende klar til utgivelse. Og for de av oss som ikke ble overvettes imponert av hverken S/T eller Prisoner, så vet vi at det er uutgitte godbiter fra den gang Ryan skrev fra hjertet. 

Den største av disse legendene er Blackhole, som er det siste han laget før han havnet på rehab. En intens, mørk og smertefull plate full av demoner. Ryan har teaset den tidligere, og den var etter sigende nær utgivelse i 2015, men det kokte atter bort i ingenting. Selv omtaler han den som “Love is Hell 3”. 

For to dager siden spurte han fansen om noen var interessert i noen av de gamle greiene hans:

“I have 17 new songs. 
I have 4 unreleased records that are so good, that matter so much to me. Does anyone want to hear 
Prisoner 2 & 3
Black Hole
Live at Capitol Theater w @stringdusters
Exile on Main Street cover live & rehearsal?

I’m just asking to see if maybe I’m crazy and no one wants any of that. I’ll gladly shut up if I’m wrong.”

Og i går postet han coveret til Blackhole på Instagram. Det kan tyde på at han har en plan. Om man tar en nærmere titt på stempelet nederst i høyre hjørne, så kan man skimte den nye tittelen “Pax-Am Archive Series”. Trolig et konsept han skal starte opp for å kunne utgi mye av det han har liggende – uten å nødvendigvis måtte turnére og promotere så enormt mye i bakkant av utgivelsen. 

Han sier:

“There’s a darkness in the world right now – and I say this knowing what horrible things are happening and how small and insignificant this is to familes being separated, kids being put in prison camps, the EPA allowing companies to dump raw toxins in our water, and unhinged madman creating chaos daily in our country. It’s all horrifying. 
This is just about music. A small but important thing that helps heal and keeps some hope alive for us all. 
I have the best fans.
I want them to be able to hear my songs while I’m here. Released my way. To play them for you live.

There’s no map. Bob Dylan and @gratefuldead taught me that.

I’m trying to come to terms with that. There’s something blocking my way. I just want to be who I am. 
Every artist is different. I make a lot of music. I am wildly in love with writing songs. Not every one should come out. But, there’s too much held back. I am not and never will be some huge artist who has to create their career so they can play the next stadium. And if I were I would ONLY get there being who I really am. A song-crazy goofball. 
It’s time to be who I am. Songs are gifts. Music heals. Let it live.

Cold Roses was written & recorded in 2 weeks. FYI… Every minute of it in a studio right before it was tracked.

I love you, cats. 
Here’s what the cover of Black Hole is. I get to listen to it. I hope you can soon too. And so much else.
XO”

Ryan Adams-fangruppene på Facebook går naturligvis apeshit i rent hysteri, og noe av det morsomste i kommentarfeltet under bildet er Courtney Loves uttalelse “ryan . your pretty horrible as a human , sincerely courtney .”. Ikke helt kontroll på rettskriving og punktsetting, men det er tydelig at den gamle feiden med Ryan ang. pengene hun hevder han stjal for å lage Rock’n’Roll så langt fra er glemt…

Ryan har spilt to av låtene fra Blackhole live; “Catherine”, som han spilte på Newport i 2014, og “The Door” som også ble spilt et par ganger i 2014. To andre låter finnes på Ryans single-serie. “Tomorrowland” og “Disco Queen”.

Forrige artikkelBergenfest 2018 – GospelbeacH
Neste artikkelDoD Sessions: Sadler Vaden
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here