Kveldens nominasjonsshow i Nashville bød ikke akkurat på store overraskelser, men garanterer en festival spekket med hygge og fantastiske artister når september ankommer.
Festivalen åpner som kjent med det store Awardshowet i Ryman Auditorium den 13. september, og kveldens herlig tørrvittige verter The Milk Carton Kids geleidet oss trygt gjennom alle kategorier – og kunne også by på utsøkte musikalske godbiter.

Vi fikk et akustisk sett fra Jason Isbell, som ble fulgt opp av Joey Ryan fra Milk Carton Kids som sier at Isbell hadde nevnt noe om et samarbeid. Kenneth Pattengale svarer knusktørt at han må takke nei. “He’s not very good at guitar, Jason”… 

Så inviterer de Mike Cooley og Patterson Hood inn på scenen for å spille et par låter – som i sin tur inviterer inn Jason Isbell for å spille Outfit. Og for en fantastisk versjon vi fikk. Patterson var rusten på teksten, men det satt kjapt – og Cooleys solo var majestetisk.

Pattengale sier etterpå – lett sjalu og fornærmet – “Y’all should start a band together I think…”

Uansett – vi sender en delegasjon over dammen for å overvære festivalen når den tid kommer – men inntil videre, her er de nominerte:

aaron lee nassh6Emerging Artist of the year:

Aaron Lee Tasjan
Amanda Shires
Brent Cobb
Sam Outlaw

Instrumentalist of the year:

Spencer Cullum Jr (pedal steel)
Jen Gunderman (multi-instrumentalist)
Courtney Hartman (gitar)
Charlie Sexton (gitar)

Drive-By Truckers - Oslo2017 - All5BW-FINAL-5Duo/Group of the year:

Billy Bragg & Joe Henry
Drive-By Truckers
Marty Stuart & The Superlatives
The Lumineers

Song of the year:

“All Around You” – Sturgill Simpson
“It Ain’t Over Yet” – Rodney Crowell
“To Be Without You” – Ryan Adams
“Wreck You” – Lori McKenna / Felix McTeigue

Artist of the year:

Jason Isbell
John Prine
Lori McKenna
Margot Price
Sturgill Simpson

sturgill_simpson_reto-sterchiAlbum of the year:

American Band  – Drive-By Truckers
A Sailor’s Guide to Earth – Sturgill Simpson
Close Ties – Rodney Crowell
Freedom Highway – Rihannon Giddens
The Navigator – Hooray For The Riff-Raff

 

Forrige artikkelKonsertvideo: Whiskeytown – live i St. Louis
Neste artikkelAndrew Combs i Oslo
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here