Andrew Combs i Oslo

Andrew Combs har gitt ut tre av våre favorittplater, og i 2015 tronet han på toppen av listen over de beste konsertene vi så under det årets Americanafest i Nashville. I fjor spilte han support for Eric Church i Oslo – og nå er han endelig klar for solokonsert på Mono. 

Fredag kveld står han på scenen, etter at supportartist Signe Marie Rustad har levert sine herlige låter foran det vi forventer blir et stappfullt Mono!

Billetter hos Ticketmaster – Event på Facebook.

Vi skrev om Andrew Combs helt tilbake i 2011, da han debuterte med EPen Tennessee Time. Den gang skrev vi «Liker du Townes Van Zandt, Guy Clark og de roligere sakene til Steve Earle, så anbefaler jeg deg på det sterkeste å gi Andrew Combs en sjanse. Hvis det finnes et snev av rettferdighet igjen her i verden så kommer vi til å høre mer fra ham i fremtiden…»

Og hørte mer gjorde, vi for i 2012 kom debut LPen Worried Man. Den fikk følgende mottagelse her hos oss: «Alt det som var bra med outlaw-country på 70-tallet er destillert og kokt ned til en essens som hyller inspirasjonskildene og yter dem all mulig respekt – med Combs’ låter som navet i det hele.»

Når oppfølgeren All These Dreams endelig kom i 2015, så møtte vi en Andrew Combs som turte å utfordre sitt eget lydbilde og lytternes forventninger. Undertegnede har fortsatt denne som en av sine all time favorittplater, og skrev følgende: «For her har Combs skapt seg et nytt lydbilde, og et format som kler ham som en skreddersydd skinnhanske. Vokalen er i sentrum, og gir tekstene hans rom til å vekke tankene våre. Intensiteten i stemmen hans forteller oss at det han synger om er ekte. Noe han ønsker å dele med oss. Fortelle om.»

Det var forventet at Combs ville fortsette utviklingen, og på årets glitrende Canyons Of My Mind møter vi en ettertenksom Combs som når nye høyder som låtskriver. Vi skrev: «Den krever helt klart en innsats fra lytteren, men den betaler tilbake med en fantastisk opplevelse når du bruker tid på den. Det er så mange lag og så mye å oppdage i the canyons of Andrew Combs mind… «

Det er med andre ord klart for en veritabel festaften på Mono førstkommende fredag den 12. mai. Gå ikke glipp av denne konserten. Stol på oss, vi er tilnærmet profesjonelle!

OM du trenger å overbevises – her er et knippe videoer fra hele karrieren…

 

SHARE
Forrige artikkelAmericanafest 2017 – de nominerte er…
Neste artikkelNy video fra Unnveig Aas. Support for Otis Gibbs i mai
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here