Premiere: The Rainmakers – Rainmaker

Lørdag 25. mars satte The Rainmakers punktum for sitt siste norske eventyr. En svett og intens konsert på Krøsset i Oslo var en verdig avslutning på Nesbø-turnéen, der et utsolgt lokale hyllet våre venner fra Kansas City. Likevel, fans og venner håper at det ikke blir det siste vi ser av dette bandet på norske scener, selv om Bob Walkenhorst etter konserten var temmelig bestemt på at det faktisk var takk for nå.

Krøsset var som skapt for et heftig, varmt rockeshow. Lyden var glitrende, og The Rainmakers fyrte på alle sylindere, og leverte en bunke av sine absolutt beste låter.

Bandet låter bare bedre for hver gang de treffer Norge, og kjennere (stalkere) jeg snakket med etter konserten hevder at dette var en av de aller aller beste konsertene de hadde sett The Rainmakers gjøre i Norge. 

Rainmakers-Oslo2017_2

Eddie Christiansen og undertegnede hadde lainet opp en bunke kameraer for å forevige det som fort kan bli The Rainmakers siste konsert på norsk jord. Bandet skal fortsette å spille konserter i USA, men turnévirksomheten sliter på voksne menn. 

Det er seks år siden jeg møtte The Rainmakers, turnémanager Stian og sosiale mediesjef Eddie for første gang. Naturlig nok i Fåvang. Siden da har det vært utallige videoprosjekter, noen bedre enn andre – men hele veien med en gradvis progresjon. Og ikke minst når det gjelder redigeringsarbeidet.

At kameraparken har forbedret seg har selvsagt også spilt inn, det er enklere å redigere god video fra 6-7 gode kilder enn fra tre skikkelig dårlige… 

Og gjennom disse 6 årene har vi hatt jevnlige besøk av The Rainmakers, men til tross for stadig masing fra en rekke fans så er det én ønskelåt som har blitt prioritert vekk. Vi fikk en kort snutt midt i en annen låt under forrige turné, men det er også det eneste vi har fått høre.

Frem til nå… for søndag før turnéstart satt bassist Rich Ruth i stuen min og øvde på “Rainmaker”. Og den ble en naturlig åpningslåt under årets turné. Så når Bob Walkenhorst introduserer bandet og sier “We are The Rainmakers, and we have come to town” – før de trøkker i gang med en gnistrende versjon av “Rainmaker” – så var det en utrolig deilig følelse! Denne saken kunne, og burde kanskje, vært et tåredryppende avskjedsbrev til et band som har formet så mye av min musikksmak, men jeg holder fast ved et lite håp om at norske konsertarrangører klarer å lokke dem tilbake til en skikkelig avskjedsturné om noen år. 

Og uansett så kommer jo Jeff Porter på ny norgesturné i september, og trolig får vi høre Bob Walkenhorst på soloturné neste år.

Så vi gjør det enkelt, og sier:

Takk for turen, kjære venner. Det har vært en udelt glede! See you down the road… 

Rainmakers-Oslo2017_1

(Foto: Eddie Christiansen)

Forrige artikkelPlatebunken: Sera Cahoone, Greg Graffin
Neste artikkelRodney Crowell – Close Ties
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here