Forrige uke var det ekstremt få gode utgivelser innen sjangeren vi normalt dekker og redaktør Rune kastet inn håndkleet og meldte pass. Derfor ble det ingen Platebunke forrige helg, vi syntes det var i overkant voldsomt å lage en egen Platebunke bare for Lindi Ortegas EP, selv om den er smellvakker. Denne uken er det langt mer å velge og vrake i og jeg tror vi har funnet fram til de aller beste godbitene utenom det som vi planlegger egne omtaler av senere i helgen eller til uken. 

SERA CAHOONE – FROM WHERE I STARTED

v600_SeraCahoone from where i startedSera Cahoone har tidligere gitt ut plater på SubPop og vært en litt godt bevart indie-folk hemmelighet. Cahoone bor i Seattle nå, men har røttene sine fra Colorado og hadde sin første musikalske utdannelse som backingvokalist for lokale blues- og honkytonkmusikere. 

From Where I Started er hennes steg tilbake til det hun lærte av sine første år som musiker. Hun har samlet et band med Portland-musikere som alle har spilt eller spiller i andre velkjente americana og folkband. I tillegg har hun med seg på laget John Morgan Askew. Velkjent produsent som har vært produsent og tekniker for flere av våre favorittartister som blant annet Richmond Fontaine, Neko Case og Alela Diane. 

Albumet er gjennomgående fullt av følelsesladede melodier og historier med et sterkt personlig preg. Som singer-songwriter er kanskje ikke dreiningen retningsmessig mot det mer tradisjonelle så hørbar, men musikalsk har Cahoone funnet tonen med både banjo og pedal steel denne gangen. Det låter så bra at dette er en plate du er nødt for sjekke ut. Favorittlåter er umiddelbart “Taken It’s Toll”, “Dusty Lungs” og “Ladybug”. 

Spotify  

 

GREG GRAFFIN – MILLPORT

Dette albumet kom egentlig for fjorten dager siden, men siden jeg hadde klart å feildatere denne så må jeg ta den med i dag.

greg graffin millportGreg Graffin er kjent som frontmann og vokalist i punkrock-bandet Bad Religion. Hans nye prosjekt Millport, er en countryrockplate av det klassiske slaget. Graffin har med seg kollega Brett Gurewitz fra Bad Religion og sammen har de skrevet og produsert det som er blitt til Millport. Når han først var i gang med å gjøre dette prosjektet så ordentlig som han tenkte, så tok han likeså godt med seg over halve Social Distortion i studio. Så da fikk Hidalgo Jr., Harding og Johnny “Two-Bags” også brynet seg litt på musikk av det litt mer ordentlige slaget. 

På denne platen får vi til tider klassisk Californsk countryrock slik det ble gjort kjent av Poco og Flying’ Burrito Bros. Koringen er tilstede, banjoen, melodioppbygningen, egentlig alt som gjorde countryrock så svært som det til slutt ble. Sjekk ut “Making Time” og “Shotgun”. Fantastiske låter som tatt rett ut av læreboka. 

Den eneste coverlåten på albumet er Norman Blakes “Lincoln’s Funeral Train”. En aldeles gnistrende og hardtslående variant av låten. På låter som “Sawmill”, “Time of Need” og tittelsporet treffer Graffin litt utenfor den klassiske countryrocken, men eksperimenterer med både bluegrass og gospel og lander med begge beina på bakken uavhengig av retning. 

Spotify 

 

ØVRIGE UTGIVELSER DENNE UKEN

Craig Finn – We All Want The Same Things 
Samantha Crain – You Had Me At Goodbye
Will Johnson – Hatteras Night, A Good Luck Charm
Bridget Kearney – Won’t Let You Down
Drew Holcomb & The Neighbors – Souvenir
Jessie Colter – The Psalms
Ruthie Foster – Joy Comes Back

Forrige artikkelThe Rainmakers norske svanesang?
Neste artikkelPremiere: The Rainmakers – Rainmaker
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here