Jason Isbell slipper «The Nashville Sound» 16.juni

Endelig fikk vi bekreftelsen på en dato og på tittelen på Jason Isbell sitt nye album. The Nashville Sound slippes 16.juni og det vi foreløpig vet om albumet er at det er spilt inn i Studio A i Nashville. Produsert av Dave Cobb, gis ut på Isbells egen label Southeastern Records og markedsføres og distribueres via selskapet Thirty Tigers.

I forkant av nyheten slapp Southeastern Records en serie av bilder på sin offisielle Instagram-konto der vi kan se bilder av karakteristiske og kjente bygninger og steder i Nashville. Til hvert bilde var det en tittel og her finner vi altså låttitlene på albumet. Så her er tracklisten på 10 låter; 

01. Last Of My Kind
02. Cumberland Gap
03. Tupelo
04. White Man’s World
05. If We Were Vampires
06. Anxiety
07. Molotov
08. Chaos and Clothes
09. Hope The High Road
10. Something To Love

Basert på Isbells egne uttalelser i intervjuer dette året, kan det virke som dette albumet skal bli noe mer støyende på gitarfronten enn de to foregående. Veldig spennende å høre hvordan han tenker at den kombinasjonen eventuelt skal låte sammen med «Nashville Sound» konseptet vi har fått presentert i dag.

Isbell og hans 400 Unit legger ut på en større USA turne i forbindelse med utgivelsen og sent på høsten kommer de til Europa. I Skandinavia spiller han i følge turnelisten tre konserter, men som vi nå vet er det allerede lagt opp til en ekstrakonsert på Sentrum Scene i Oslo, slik at det blir to i Norge, en i Sverige og en i Danmark. På de Britiske øyer spiller han hele seks ganger om man regner med Irland også. 

November 10 – Oslo – Sentrum Scene
November 11 – Oslo – Sentrum Scene (Ekstrakonsert)
November 12 – Stockholm – Münchenbryggeriet
November 14 – Copenhagen – DR Concert Hall

I tillegg til nytt studiomateriale skal vi også se opp for nytt livemateriale fra Jason Isbell og bandet på Record Store Day. Live from Welcome To The 1979 er en sak som er spilt inn direkte til vinyl og som etter rykter og opplysninger inneholder seks av hans egne låter og fem coverlåter. Blant annet «Atlantic City» som Isbell har gjort live en bråte ganger til publikums store fornøyelse og John Prines «Storm Windows» som Isbell har gjort flere ganger live i senere tid. Det blir altså dobbel dose Isbell i løpet av et par måneder. Det er vel unødvendig å si at vi gleder oss alle mann!

SHARE
Forrige artikkelPlatebunken: Marty Stuart, Sunny Sweeney
Neste artikkelDoD Sessions: Tim Easton
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here