Ukens utvalgte i platebunken kommer på toppen av et par andre fantastiske utgivelser som er behørig omtalt av Rune og Roald i egne anmeldelser, henholdsvis Ha Ha Tonka’s nye og Hurray For The Riff Raff.

MARTY STUART & HIS FABULOUS SUPERLATIVES – WAY OUT WEST

marty stuart way out westSom kjent blir det alltid litt country når jeg styrer platebunken og denne uken er intet unntak og ihvertfall ikke når det kommer ny plate fra selveste Marty Stuart. Way Out West hopper fram og tilbake på countrymusikkens tidslinje, men den stopper opp ved alle de kule epokene og vi får høre Stuart og hans Fabulous Superlatives briljere og eksperimentere så det lukter kveg, krutt og leirbål lang vei.

For det er Vesten dette handler mest om, ikke så mye Bakersfield eller Nashville eller andre kjente steder, men Vesten. Stuart får igjen countrymusikken til å handle om ørken, urbefolkning, grenseområder og kul gitarlyd, akkurat som den en gang alltid gjorde for 50-60 år siden.

Så til spørsmålet om dette er tøft? Vel, ingen andre låter som Marty Stuart, så sjekk ut låten “Torpedo” i videoen under og døm selv. Plata varierer som jeg nevnte over hele tidsaksen av countrymusikk, men det fungerer like bra uansett hvilken retning Stuart tar eller hvilket stopp han stopper på. En mesterlig kul countryplate er Way Out West blitt.

Hør i Spotify

 

SUNNY SWEENEY – TROPHY

sunny sweeney trophyMer country takk. Dagens andre anbefaling i Platebunken er Sunny Sweeneys Trophy. Den unge artisten fra Texas gir ut sitt fjerde album på labelen Thirty Tigers i dag. Rotekte Texas-country med hjertet utenpå skjorta og uten å legge noe i mellom. Sunny Sweeney vet hvordan hun skal treffe sitt publikum og det er først og fremst med en slående overbevisende ærlighet.

Det er en realitetssøkende side ved albumet og i låtene til Sunny Sweeney nå. Hun er mer introvert og tenkende. Hun har lyst til å bli voksen, lyst på familie, slik som alle vennene hennes slik hun synger om i “Bottle By My Bed”. Hun savner mye i livet og hun forteller oss med de aller ærligste ord om hvordan hun har forsaket de aller mest naturlige ting og hvordan hun ser på verden. 

Trophy er blitt et modent countryalbum som trygt kan anbefales. Se opp for tårer i øyekroken og mye klassisk lyd av pedal steel og Texas-country.

Hør i Spotify

Denne helgen går turen til hovestaden for The Rock Show med DBT på lørdagen og allerede i kveld er det fest på Gamla med American Aquarium. Derfor er dette alt vi rekker i ukens lynkjappe Platebunken, men du finner også disse titlene tilgjengelig i platehyller eller på strømmetjenester denne fredagen. God helg!

Andre utgivelser denne fredagen 10.mars

Ha Ha Tonka – Heart Shaped Mountain
Hurray For The Riff Raff – The Navigator
Valerie June – The Order Of Time
Laura Marling – Semper Femina
Reverend Peyton’s Big Damn Band – The Front Porch Sessions
Pieta Brown – Postcards
Amelia Curran – Watershed
K Phillips – Dirty Wonder

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here