fbpx

Forhåndsbestill Songs: Ohia LP og Jason Molina biografi

Ettermæle etter Jason Molina fortsetter å vokse og hver dag er det nye mennesker som oppdager musikken og låtene til denne sagnomsuste artisten. I mai er det klart for den første offisielle biografien om den brilliante låtskriveren og artisten som gikk bort så alt for tidlig for snart fire år siden. Erin Osmon, bidragsyter til flere store aviser i Chicago-området og nettstedet Pitchfork, har satt sammen historien om et av de aller største talentene verden har hørt og sett.

Ved hjelp av familie, venner, kolleger og plateselskapet Secretly Canadian har Osmon satt sammen bitene av et spesielt liv, et liv som startet i en trailerpark i Lorain, Ohio og som endte så trist på et sykehus i Indianapolis for snart fire år siden. 

Jason Molina: Riding with the Ghost tar for seg karrieren til Molina og den verdensomfattende turnevirksomheten han bedrev. Han var like ofte innom deler av verden som ikke har det samme forhold til amerikansk musikk, som det vi har her i Norge, som han gjestet engelskspråklige land. Han turnerte hardt, han drømte hardt, han levde hardt og han fikk naturlig nok svi for alt dette, men dessverre så altfor tidlig. Men testamentet han etterlot seg er kanskje det aller fineste noen har etterlatt seg i fra den moderne rockeæraen. Med Osmons biografi ser det ut til at vi endelig skal få dykke ned i hele historien om denne helt spesielle og unike personen og artisten som Molina var.

I forbindelse med bokutgivelsen gir plateselskapet Seceretly Canadian også ut en unik LP, et komplett opptak av Songs: Ohia sin aller første radio session, Live at WOBC Oct. 12, 1994. Denne forhåndsbestiller man som bundle med boken i Europa ved å klikke seg inn på Pledge-kampanjen her. 

Side A:

1. Tess
2. Bath
3. Nosebleed
4. 1943
5. Pyrate II
6. Pond
7. Fucking Sick of ♂

Side B

8. Letter
9. Owe
10. Sept. 17
11. Ohio
12. 45 Degrees
13. Parting Friends

#Les alle våre artikler om Jason Molina her 

Hammer down
Heaven bound
Sometimes I forget how I’ve always been sick
And I don’t have the will to keep fighting it

Siste artikler

Lest dette?