Fredagsvideo: egil olsen – you and i forever

Vår venn Egil Olsen fra Ørsta småputler litt med planer om ny plate. En oppfølger til nydelige ooo what happened. Egil har blitt far, gjennomgått den obligatoriske eksistensielle krisen, og kombinert sett så kan det virke som om det har ført med seg et behov for å gjenskape seg selv.

Eller så er han på full fart inn i en midtlivskrise som fordrer rockeband, apekostymer og nakne damer. VI velger å tro det første, og lar etterhvert Egil selv forklare bakgrunnen

På ooo what happened så skrellet han for første gang vekk det meste av humoren som tidligere hadde “ufarliggjort” tekstene hans. Selv om han trolig har skrevet om egne opplevelser, så blir det på en måte litt mindre skummelt når det blir snakket om på en morsom måte.

De siste årene har han gjort det meste selv, spilt konserter med seg selv, kassegitaren og kanskje av og til en Stig Ulv på gitar og en bassist eller noen på trekkspill. Men det er lenge siden han har reist rundt med fullt band.

På den nye låten “you and i forever” så har han med seg et rotekte band! Som han også tar med seg ut på turné. Og videoen – som Egil selv ser på som kunst – er inspirert av en gammel video han så i tenårene:

Då eg var i LA og spelte konsertar tidlegare i år, fekk eg ideen til musikkvideoen. Eg kom over ei gorilladrakt som minna meg på ein dokumentarfilm eg kjøpte som tenåring – ‘hollywood goes ape’ heiter den, og handlar om gamle hollywood sine utallige b-filmar med gorilladrakter og nakne damer. Det var noko med den intense, primale kjærleiken mellom “monsteret” og den nakne dama som fekk meg til å visualisere ‘you and i forever’. Og no er den her! Fargerik og fin! Med rockeband og gitarsolo! Med saksofon og trombone! Med kropp og med hår!

Ukens fredagsvideo er “you and i forever”. Komplett med gorilla, band og nakne damer. Skal man først spille i rockeband, så gjør man det skikkelig.

Forrige artikkelReckless Kelly – Sunset Motel
Neste artikkelOlav Larsen & The Alabama Rodeo Stars – Gospel For Non-Believers
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here