Det går mot vår, en vår som vil bære med seg lyden av et kjent navn med et nytt band i ryggen. Rockepoet, forfatter og musiker Levi Henriksen er på banen med første singel fra det kommende albumet Det Beste Bandet i Himmelen. Albumet er spilt inn i studioet til Snaxville Recordings med ingen ringere enn selveste Amund Maarud bak spakene i produsentstolen.

Levi Henriksen2Ganske nøyaktig ti år etter at forfatter Levi Henriksen ga ut sin andre roman Babylon Badlands, er han i disse dager klar for å herje landet med nytt band som er oppkalt etter denne fantastiske boka. Albumet er ventet å treffe oss i april, og det er også verdt å merke seg at Levi Henriksen & Babylon Badlands legger ut på veien og et lite turnéliv gjennom Hedmark og Oppland i slutten av april. Langs veien Levi skal ut på vil folk få oppleve både forfatteren og musikeren Levi Henriksen som vil by på noe slikt som selvbiografiske konsertforestillinger ifølge konsertarrangøren Musikk i Hedmark . Gode historier hånd i hånd med god norsk rock med andre ord.

Første singel ut, som heter Hjertet Er En Muskel, ble sluppet nå i februar, og er allerede A-listet på NRK radio.

Levi Henriksen3Låta “Hjertet Er En Muskel” er en låt som setter tankene i sving. Kanskje er det en sang om kjærlighet, eller kanskje ikke. En sang om å ha noen å elske når det føles som om hele verden raser sammen. Kanskje den handler om å bare få være en enkel mann som ikke trenger å jage de store drømmene på bekostning av alle de små tinga som livet består av der vi flyter avgårde med strømmen gjennom livet. Uansett så elsker jeg deg synger Levi, mens jeg tygger videre på teksten hans. Refrenget har en tendens til å brenne seg fast i hodet, og jeg oppdager nye fine ting i teksten for hver gang jeg hører låta. Musikalsk vil jeg si at dette får meg til å se tilbake til lyden av svenske Eldkvarn rundt begynnelsen av åttitallet.

Så etter mange runder med “Hjertet Er En Muskel” samt at jeg har snust litt på et par andre låter, vil jeg si at jeg virkelig ser frem mot det kommende albumet Det Beste Bandet i Himmelen fra Levi Henriksen & Babylon Badlands.

(Alle foto: Gunnar Johnsen)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here