fbpx

Snart klart for “Vinyl” på HBO

Den første sesongen av HBO sin nye serie “Vinyl” starter 14.februar. Mannen som står bak serien er Terence Winter, kjent som produsent fra “Boardwalk Empire” og “Sopranos”, og med seg på produksjonssiden har han Mick Jagger og Martin Scorsese.

Over ti episoder kan vi følge platedirektør Richie Finestra og hans kamp for å redde både seg selv og plateselskapet. Handlingen foregår i den beintøffe musikkindustrien i New York på det frigjorte 70-tallet og serien har etter sigende et musikkbudsjett på $1mill per episode! Det er med andre ord duket for en heftig dose av sex, drugs and rock’n roll på HBO utover vinteren.

Blant skuespillerne i serien finner vi i hovedrollene Bobby Cannavale, Olivia Wilde og Ray Romano. En trio som må sies å være aller mest kjent for sine roller i andre tv-serier tidligere i karrieren. “Boardwalk Empire”, “House” og “Everybody Loves Raymond” er vel de mest opplagte å nevne i den sammenheng. Andrew ‘Dice’ Clay, Birgitte Hjorth Jørgensen (Borgen) og James Jagger (Sønn av Mick) er andre navn som man umiddelbart legger merke til i castingen til “Vinyl”.

Men det er først og fremst musikk denne serien handler om og listen over låter og artister som er på soundtracket til serien ble sluppet tidligere denne uken. (Se nederst i posten for hele listen) Der finner vi overraskende og hyggelig nok vår venn Sturgill Simpson, og han har selveste themelåten til serien. “Sugar Daddy” heter låten, foreløpig ikke publisert noen steder, men det må være lov å være spent på hvordan det låter av Sturgill denne gangen? Vil det være en pekepinn på hva vi kan forvente av albumet som kommer senere i år? Eller er det et bestillingsverk til serien?

Uansett, dette er en stor sak for Sturgill på alle måter, om ikke han er blitt verdenskjent nok etter suksessen med Metamodern Sounds In Country Music, så vil han definitivt bli lagt merke til av et enda større publikum nå. Seriens music supervisor, Randall Poster, uttaler følgende om Sturgill og themelåten;

It had to serve a larger purpose than something that was just episodic. It’s not that it serves as a narrative. Sturgill just captured this spirit of rock and roll. It feels classic and contemporary.

Det er lov å glede seg til en tidsreise i mote, trender, musikk og miljø.

HBOVinyl på Facebook

https://youtu.be/eI6Pg_lIB2M

“Vinyl: Music From the HBO Original Series- Volume 1” track listing

1. Ty Taylor – The World Is Yours
2. David Johansen – Personality Crisis
3. Kaleo – No Good
4. Sturgill Simpson – Sugar Daddy (Theme from Vinyl)
5. Ruth Brown – Mama He Treats Your Daughter Mean
6. Otis Redding – Mr. Pitiful
7. Dee Dee Warwick – Suspicious Minds
8. Mott the Hoople – All The Way From Memphis
9. David Johansen – Stranded In The Jungle
10. Chris Kenner – I Like It Like That
11. Ty Taylor – Cha Cha Twist
12. The Jimmy Castor Bunch – It’s Just Begun
13. Soda Machine – Want Ads
14. The Meters – Hand Clapping Song
15. Soda Machine – Slippin’ Into Darkness
16. Edgar Winter – Frankenstein
17. Nasty Bits – Rotten Apple
18. Foghat – I Just Want To Make Love To You

Siste artikler

Lest dette?