fbpx
Forsiden Alle poster Countryrock Glenn Frey 1948-2016

Glenn Frey 1948-2016

Sent norsk tid den 18.februar kom meldingen om at Glenn Frey er død. Mannen som har stått i fronten på countryrockens flaggskip helt siden starten i 1971 er borte. Etter noen ukers kamp mot egne helseplager, så døde Frey i går som følge av komplikasjoner fra både lungebetennelse, leddgikt og akutt ulcerøs kolitt.

Alle voksne mennesker har et forhold til stemmen og låtene som Glenn Frey delte med oss, både som vokalist i Eagles og som soloartist. Vi har levd med låtene, albumene, historiene, stemmen og mytene igjennom de fire siste tiårene. Glenn Frey gjorde et uslettelig inntrykk på oss som frontmann i Eagles. Det er knapt et eneste menneske over tretti år som ikke har drømt om å stå på et hjørne i ørkenbyen Winslow i Arizona.

Hvor ofte har ikke “Peaceful Easy Feeling” eller “Tequila Sunrise” vært bakteppe for ungdomstidens kjøreturer til de mest unaturlige og avsidesliggende stedene i dette landet, kanskje samtidig satt vi og tenkte på hennes “Lyin’ Eyes”. Hvor ofte har ikke mennesker danset og elsket og nytt livet til musikken til Glenn Frey og Eagles?

“New Kid In Town”, “Already Gone”, “Take It Easy”, “Heartache Tonight”, “The Heat Is On” og “Part of Me, Part of You”. Snakk om gullrekke! De fleste band og artister er ikke i nærheten av å ha bare èn så stor hit som Frey og Eagles hadde i bøtter og spann av utover 70-tallet.

Glenn Frey var blant countryrockens fineste foredlere og innovatører. Kanskje var han også en av de største brobyggerne mellom rock og country i musikkhistorien? Eagles gjorde det stuerent for det store publikum å høre på country. Det som en gang startet på slutten av 60-tallet, med Chris Hillman, Gram Parsons, Jerry Garcia, Neil Young og Bob Dylan i spissen for rockemusikere som ville spille country, det foredlet Eagles og Glenn Frey til udødelige harmonier og melodier. Historien om Eagles og Glenn Frey er historien om et band og artist som var og er elsket i alle samfunnslag. Det er også historien om  et band med en kommersiell suksess innen countryrocksjangeren som langt på vei overgår alt annet.

Takk for tilstedeværelsen, innflytelsen, stemningene, harmoniene og kjærligheten til musikk du delte med meg og resten av verdens befolkning i løpet av din karriere. Takk for at du fant tilbake til dine kamerater i bandet på 90-tallet og lot enda en generasjon oppleve dere på verdens scener. Takk for at du turde å leve for det du trodde på Glenn Frey. Evigheten har fått en new kid i dag. Take it easy, det har du fortjent nå!

 

Forrige artikkelSpilleliste – Januar 2016
Neste artikkelMatinee Podcast kommer til Dust of Daylight
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here