fbpx

The Yawpers – American Man

Dagens gåte: Hva skal til for å rocke tapeten av veggen? Jo, det skal jeg fortelle deg: ett trommesett og to kassegitarer.

Trioen The Yawpers fra Denver er ute med nytt album (det første på Bloodshot Records) og allerede i åpningssporet “Doing it Right” smeller det så man nesten kan smake neseblodet etter en solid springskalle. Vokalist og låtskriver Nate Cook – som for øvrig ser ut som prototypen på en redneck men faktisk er en belest herre med solid filosofiballast under topplokket, har en uimotståelig og insisterende kraft enten han synger nonchalant og tilbakelent eller lar stemmebåndene slåss som to hannkatter mens han harver løs på kassegitaren.

Gitarist Jesse Parmet maltrakterer sitt akustiske instrument på herlig vis med bruk av både pedaler og slide og fyller ut det røffe lydbildet sammen med trommis Noah Shomberg. Sammen leverer gutta høyoktan Americana-punk’n’roll med mer enn et hint av desperasjon som får deg til å ville stå og hoppe foran scenenkanten med knyttneven i været mens du skråler med av full hals.

Men det er også låter med kvaliteter som gjør at man kan ta et steg tilbake og oppleve at budskapet er like hardtslående som innpakningen.

Det amerikanske samfunnet settes under lupen, studeres med kritisk blikk og får seg noen velrettede spark bak. Tittelsporet byr blant annet på følgende linje om den gjengse amerikaners ferd gjennom livet i et stadig mer skakkjørt samfunn: “living my life with my head in the sand, praise the lord I’m an American man

Så spill skiva såpass høyt at naboen klager (eventuelt vil være med på festen) men ikke glem å lytte til budskapet fra The Yawpers:

“the meanest, hardest struggle is doing it right”.

Skiva kjøper du her: American Man

Sjekk ut The Yawpers gjøre det korrekt i en live opptreden i klessjappa Rockmount Ranch Wear i Denver.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XjOJh7r_0WU[/youtube]

 

“Burdens” spilt live i en taubane!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5Bj-xsgZikk[/youtube]

 

For de som tåler å se (mye) blod kan den offisielle musikkvideoen for “Doing it Right” beskues her:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dke3IQvva2I[/youtube]

Siste artikler

Lest dette?