fbpx

Nytt album fra John Moreland i mai

Gode nyheter fra USA til en forandring i disse merkelige tider. John Moreland har annonsert releasedato 5/5 for sitt neste album, Big Bad Luv. Albumet kommer ut på plateselskapet 4AD, et selskap som gir ut artister som The National og Bon Iver for å nevne noen av de aller største navnene.

På selskapets side blir Moreland presenterer som ny artist i stallen og selskapet gleder seg til å vise fram denne utgivelsen, som minst skal bli like ærlig om tro, kjærlighet og mennesker, som hans tidligere utgivelser. 

#Sjekk ut alle våre artikler om John Moreland

Albumet er spilt inn i Little Rock, Kentucky over tre sesjoner i løpet av en ti måneders periode, flettet pent inn i mellom all turnevirksomhet og vanlig hverdagsliv. På albumet deltar for det meste kjente Tulsa-musikere, som for eksempel John Calvin Abney på piano og gitar og Jared Tyler på dobro. Big Bad Luv er mikset av produsent og Grammy-vinner Tchad Blake, som vi vel må kunne si har jobbet med det som krype og gå av store artister der ute, inkludert Tom Waits, Elvis Costello, Black Keys og mange, mange flere. 

Første smakebit og singel fra Big Bad Luv, “It Don’t Suit Me (Like Before), kan du høre på alle strømmeplattformer fra og med i dag. 

Moreland besøker også Europa i tidsrommet rett etter utgivelsen. Følgende byer ser ut til å være aktuelle reisemål i den perioden; 

May
6th – Oran Mor, Glasgow, UK
8th – Union Chapel, London, UK
9th – Union Chapel, London, UK
11th – Les Etoiles, Paris, France
13th – Kampnagel, Hamburg, Germany
14th – Passionkirche, Berlin, Germany
16th – Paradiso, Amsterdam, The Netherlands

Vi tar med et lite utdrag fra plateselskapets forhåndsomtale av John Moreland og albumet og kan bare konstatere at vi nå kan gå våren enda lystigere i møte, og med store forventninger til neste kapittel i historien om John Moreland.

Asked whether he feels Big Bad Luv is a perhaps a happier record, “I don’t think I’m writing songs that are that much different,” Moreland says.  “It’s always been a positive thing at heart, even if a song isn’t sunshine and rainbows.  At the very least my songs have been a way to exorcise negative feelings so that I can move on.  And hopefully they provide that same experience to listeners.  So that’s what I’m still doing.  I think it’s a positive thing.  I think this record, there’s definitely a change in attitude, but it’s the same point of view.”

Siste artikler

Lest dette?