Hercules fra Fåvang er snart klar med ny plate, og Musikkbloggen Hør nå… hør nå! kan tilby en eksklusiv forhåndslytt på låten “Wanna Play” fra den kommende platen “Rockwaves”.

For de som ikke visste det; Fåvang er Norges rockehovedstad. Gjennom årene har vi hatt mange skifter i “hovedsteder”. Henning Kvitnes satte østfold på kartet, trønderrocken er velkjent, og Bergensbølgen har tatt norsk musikk flere mil internasjonal retning.

Men det er ett sted ekte rock’n’roll har stått fjellstøtt i alle år. Fåvang. En bygd i Gudbrandsdalen med i underkant av 700 innbyggere, men med stadig leveranse av dyktige musikere og gode band.

Finn Kalvik trådte sine barnesko her, og selv om han ikke akkurat er skoleeksempelet på rock’n’roll så er det ganske tydelig at det er noe i grunnvannet i Fåvang.

For når folk som Jason Ringenberg fra Jason & The Scorchers selv ber om å få komme tilbake og spille der som en del av releaseturneen for den nyeste Scorchersplaten så må det være noe spesielt ved denne bygda.

Georgia Satellites og Dan Baird er nasjonalhelter (og stadig spillende gjester), og legendariske Divin’ Ducks importerte opptil flere rockere fra Fåvang for å få opp stemningen når de skulle spille inn musikkvideo.

Gitarrock sitter altså i ryggmargen på de fleste i Fåvang, og for oss som har vært så heldige å være en del av musikkmiljøet i Gudbrandsdalen, så har vi fått høre glitrende band som Easy Riders, Hi-Jackers, Southbound, Tina Lie Band og Hercules. Og Vemund Moss har vært en sentral skikkelse i noen av disse, og flere andre band opp gjennom årene.

Det prosjektet Moss har drevet lengst er bandet Hercules. De spiller fet, kompromissløs boogierock, og har gitt ut EPen “Nice Try” og platene “Checkin’ In” og “Licence To Rock”. Låten “Rat Race” fra “Licence To Rock” ble brukt på Finn Bjelkes samlecd “Gutta På Kur” etter gjentatte avspillinger i Bjelkes “Herreavdelingen” på NRK P1.

Hercules består av nevnte Vemund Moss på vokal og gitar, Tormod Haug på rytmegitar og vokal, Simen Knuts på bass og vokal og Lars Braastad på trommer og perkusjon.

Bandet har også turnert flere ganger med stor suksess rundt om i Europa, der boogierock har et litt større marked enn i Norge. I juni skal de også tilbake til Nederland på turné.

Men først er det altså ny plate på vei. Hercules har jobbet jevnt og trutt i Worklab Studio i Fåvang, og vi kan stolt presentere den første smakebiten. “Rockwaves” slippes lørdag 8. januar, og samme kveld er det releasekonsert på Kulturhuset Banken på Lillehammer.

Hør “Wanna Play”

[media id=116 width=650 height=20]

Booke Hercules? Besøk nettsiden www.herculesband.com – de er klare for å spille for det norske folk! Og Musikkbloggen Hør nå.. hør nå! garanterer et rockshow som få norske band matcher!

Forrige artikkelJulesnop: When You Wish Upon A Star
Neste artikkelLyd å glede seg til i 2011
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here