Donnie Fritts blir 72 år i November og har nå gitt ut sin plate nummer fire. Vi snakker om en artist med en liten produksjon, men det gjør ham ikke mindre legendarisk. Dette er en fyr som har skrevet drøssevis med låter for andre. Han har medvirket på andres plater og han har vært medlem i Kris Kristoffersson sitt band i over 25 år. Vi snakker om en fyr som liker seg i bakgrunnen.

Donnie er født i Florence, Alabama, og var en del av miljøet rundt Muscle Shoals som preget musikken fra 60-tallet og framover. For noen år siden ble det laget en fantastisk dokumentar om Muscle Shoals, og det var under opptakene av denne dokumentaren at Donnie Fritts kom i kontakt med John Paul White fra the Civil Wars.

En god oppskrift

Prosessen er like enkel som den er genial. Donnie Fritts plugget kontakten i sitt Wurlitzer elektriske piano, og spilte noen låter for John Paul White. I fellesskap fant de ut at de kunne arrangere låtene rundt hans spill og vokalprestasjoner. Så var det å hente inn hjelp, og det er en gjesteliste som kan ta pusten fra de fleste. Medlemmer fra The Swampers, John Prine, Jason Isbell, Spooner Oldham og en hel drøss andre store navn.

Låtene

Det er ingenting å utsette her. Som tidligere nevnt er dette en mann som muligens liker seg i bakgrunnen. Her er han stjernen med spotlighten rettet mot seg, og det låter himmelsk. Og ja, man hører dette er fra det sørlige USA. Han er muligens mindre funky enn før, men det gjør ingenting for dette låter flott.

Det er en med de beste årene bak seg som synger på platen, og det er like tidløst som Tennessee-flodens ferd forbi Florence. Det er vakkert. Det er passelig blått. Det har sjel. Det er en plate du bør sjekke ut. Rett og slett.

Liker du countrysoul som er litt tilbakelent så er dette platen du bør ønske deg til jul. Vakrere blir det ikke. Jeg sitter litt med samme følelsen som når jeg hørte Bobby Charles sin selvtitulerte fra 1973 for første gang. Stor kunst.

Donnie FrittsSingle Lock Records/VinylSpotify

[youtube]https://youtu.be/4ELdcxo9Px0[/youtube]

SHARE
Forrige artikkelFem Fæle Fyrer/Shoot Glenda – Alle Pikers Drøm
Neste artikkelNye låter fra Roger Græsberg og Foreningen
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here