Ny single fra Depui

Vår gode venn Bent Ivar Depui Tversland, som står bak bandet/konseptet “Depui” har hatt en inspirerende tur til Austin, Texas. Flere uker med nettverksbygging og låtskriving har i første omgang kulminert i låten “Sinner”, som vi har fått lov å norgespremiere her idag…

Depui forteller at han gikk på en liten smell ved booking, og enkelt og greit booket fly til første mulige flyplass i Texas. Han landet i Houston, og fant ut på den harde måten hvor stort Texas faktisk er. Drosjeturen midt på natta fra Houston til Austin tok 3 timer. Dyrekjøpt erfaring, men aldri så galt at det ikke er godt for noe – det ble selvsagt en låt av det også, som vi kommer tilbake til på et senere tidspunkt.

Depui er ikke redd for å utforske musikkstiler, og fra hans Tom Waits-inspirerte debutalbum Manhood, så har vi hørt både balkaninspirerte toner og countrytendenser fra den kanten. Låten “Sinner” plasserer seg nok mest i et Americana-landskap, noe som er passende all den tid den ble laget i Austin.

Det ble også tid til å sjekke ut de lokale musikkscenene, og han forteller videre om en merkbar forskjell fra norske forhold:

“Norge er en LEK i forhold til hvordan vilkårene til amerikanerne er! Når du er ferdig med å spille, så blir utstyret ditt lagt ut på fortauet, de fleste band spiller så si for 20 dollar giggen. Som resulterer i normalt sett 2-4 jobber om dagen for å klare seg”

Utgangspunktet for turen til Austin var et låtskriverstipend, og det ble selvsagt fokuset for turen. Depui møtte flere andre låtskrivere, spesielt ved The House of Song, og jeg spurte hvordan den kreative prosessen fungerte – hvordan han reagerte når samarbeidspartneren hadde en annen tilnærming til en linje eller et ord… :

“Selv om det er kjipt at noen klipper vekk det du har lagd, så kan det ofte være fordi den andre parten ble inspirert av det du skrev. Sånn at det ikke nødvendigvis betyr at du har gjort noe dårlig. Bare det at den andre personen hadde en forlengelse av ideen din. Det er jo en sosial interaksjon som fungerer utifra personlighetene og egenskapene.”

Så avslutter han:

“Sangen er viktigere enn ego.”

“Sinner er skrevet sammen med Hanne Sørvaag, som jo har skrevet en og annen fengende countryhook tidligere.. Kombinert med Depuis velkjente trøkk og unike stemme, så blir det en spennende ny retning fra Depuis side. Jeg har spesielt sansen for koringen (som Depui har gjort selv). Kombinert med en fengende melodi så er dette verdt å bruke øretid på.

Med på låten finner vi:  Bent Ivar Depui Tversland – kassegitar, piano og all vokal, Dave Sher – Elektrisk gitar, Matthew Shultz – Trommer.
“Sinner” er tilgjengelig overalt der digital musikk kjøpes fra idag.

Om låten sier Depui:

– Sinner handler om å jobbe hardt for det man tror på. Og samtidig forstå at man ikke er feilfri. “

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/218710319″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Forrige artikkelTrace fyller 20 år
Neste artikkel…mens vi venter på South Broadway Athletic Club
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here