…mens vi venter på South Broadway Athletic Club

Endelig! South Broadway Athletic Club er klar for forhåndsbestilling. Brian Henneman og The Bottle Rockets er tilbake! Hør singelen “Monday (Everytime I Turn Around)” her hos Dust of Daylight.

The Bottle Rockets har en stor plass i hjertene til de fleste som deler sin musikkglede her på Dust of Daylight. Frontmann Brian Henneman var sjåfør og roadie (og etterhvert musiker) for Uncle Tupelo i deres turbulente siste periode. Farrar og bassisten i Uncle Tupelo hjalp etterhvert Henneman med å sikre en platekontrakt, og kameratene fra St. Louis, Missouri ble plutselig ansett som “det neste Uncle Tupelo”. Kommersielt ble ingen av platene til The Bottle Rockets noen suksess, men fansen ga bandet stor plass i sine musikkhjerter. Stadige problemer med plateselskapene gjorde dem heller ingen tjenester gjennom karrieren.

Som redaktør Eiesland skriver i sin anmeldelse av Brand New Year, så har bandet liksom aldri slått helt igjennom. Det har likevel aldri stoppet dem fra å lage en og annen ny plate, og dra på turné med ujevne mellomrom. Heldigvis. 

De av oss som følger The Bottle Rockets på Facebook, har det siste året kunnet ta del i en fantastisk reise mot denne nye platen. Gjenforent med sin gode venn og faste produsent Eric “Roscoe” Ambel (norgesaktuell med Del-Lords i september!), så har de gjennom spredte innspillinger bygget en ny plate som utgis hos våre gode venner på Bloodshot Records. Platen er for første gang innspilt i bandets hjemby St. Louis, og de spredte innspillingene har i følge bandet gjort at låtene har fått rom til å puste og leve før de har funnet sin endelige versjon på plate. Det passer jo ellers bra at platen blir offentliggjort samme uke som Son Volt lanserer sin plan for feiringen av Trace.

(Foto: Otis Gibbs)
(Foto: Otis Gibbs)

Singelen; “Monday (Everytime I Turn Around)” låner alt det vi liker fra Heartlandartister som Tom Petty og Roger McGuinn. Hennemans 12-strenger er en sterk bidragsyter til den Byrdske lyden på låten, og Ambel har gitt det hele en Jeff Lynnsk tvist som i hvertfall jeg er veldig glad i. Jeg har sett anmeldere sammenligne den med Nick Lowe og Rockpile, og stemmemessig skjønner jeg godt hva de snakker om her…
Når hele platen kommer vil vi nok høre et litt råere lydbilde, det er tross alt The Bottle Rockets vi snakker om her…

Forhåndsbestill hos Bloodshot Records (CD og Vinyl). Platen slippes 2. oktober.

Forrige artikkelNy single fra Depui
Neste artikkelVi minnes The King
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here