Kalenderen viser 18. juni og NSB står for ferden fra Bryne til Kristiansand. Rune skal motsatt vei, men hjelper til med å laste inn kofferter, musikere og instrumenter på toget. Litt prat blir det tid til også for en som slett ikke har lyst til å hoppe av turnéen etter én dag med gjengen. Det er nesten så Rune blir med videre da alle dører er veldig låste da han prøver å komme seg ut og avgang nærmer seg styggfort. En lettere stresset Letrud kommer seg omsider av toget som blir stående på sporet selv om klokka har tikket forbi avgang. Turnésjef Omland tar en kjapp rekognosering og kommer tilbake med info om at vi venter på nytt togpersonal siden en av besetningen har blitt kjørt på legevakten etter en omgang ufrivillig elektroterapi.

IMG_7293

Når toget omsider tar skinnene fatt benytter Rich anledningen til å dokumentere litt norsk natur.

IMG_7396

På perrongen i Kristiansand mens vi venter på at den lokale bandgjeteren skal dukke opp og geleide oss til hotellet. Jeff holder kjeft i beste mannemann stil men det skal vise seg at sabotasjetoget  ikke har nøyd seg med å grille en NSB ansatt…

IMG_7423

Bandgjeter på plass, nå ventes det bare på at Rich skal få gaffet fast plakatrullen sin på basskassa for å gjøre transportetappen litt enklere.

IMG_7438

Fin plakat gitt! Transporten til hotellet besørges av apostlenes hester.

IMG_7445

En liten pust i bakken før siste etappe bort til hotellet og Jeff er ikke helt sitt vante jeg der vi står og samler krefter.

IMG_7455

Innsjekk på Clarion Hotell.

IMG_7461

Og jaggu hadde ikke kona til Bob klart å få frem to esker med CDer og T-shirts i tide til ankomsten vår – og det kostet «bare» 900 dollar…

IMG_7463

Dagens første Elvis-sighting!

IMG_7468

Et hotell etter herr Porters hjerte!

IMG_7471

Sjelden har vel et speil vært så sannferdig!

IMG_7507

Etter å ha kastet fra oss bagasjen på hotellet bar det ned i hotellgarasjen for å hente Monster Movie bilene som ventet på oss og en kort kjøretur bort til Ravnedalen for litt tomatsuppe  og lydsjekk. Rundt bordet kom Jeff med en beskjed om at han hadde et aldri så lite problem… Ehh…blind på det ene øyet sier du? Jeff forteller at han sannsynligvis har en blødning inni øyet som oppstod idet han gikk av toget tidligere på dagen og at han bare ser tåke med det høyre øyet. Jeff beskriver opplevelsen som «å se noen sprute et par linjer ketchup over synsfeltet før en klatt vaselin klaskes på øyet», og vi andre ble vel mildt sagt litt urolige for helsa hans der og da.

IMG_7510

På typisk mannfolkvis gir Jeff seg selv den sannsynlige diagnosen sprukket blodkar inni øyeeplet og er bare såvidt innom tanken om løsnet netthinne, og det trengtes ihvertfall ikke noe øyeblikkelig tiltak.  Lydsjekk neste post på programmet.

IMG_7535

Bob står for dagens andre Elvis-sighting og vinker meg bort for å dokumentere.

IMG_7544

Stian konstaterer at Michele har pakket riktig CD da hun sendte ekspresspakke fra Kansas City. Klart for merchbord!

IMG_7643

Lydsjekk ute i det fri. Turnébiler i bakgrunnen. Alt såre vel bortsett fra en halvblind gitarist.

IMG_7694

Ikke den verste utsikten gutta har hatt på jobb.

IMG_7747

Simen aka sTred hadde nyskrevne linjer til rapdelen av «Stay Ahead of the Wolves» og fikk sjekket at den trådløse mikken kommuniserte med lydbordet.

IMG_7751

De lokale fuglene så ikke ut til å være fans…

IMG_7760

Jeg fulgte etter Stian og Bob på spasertur i parken mens Rich og Pat bedrev fjellklatring og Jeff stakk av på egenhånd.

IMG_7799

Jeg skygget Bob hvorhen han gikk – høyt og lavt!

IMG_7810

Uffda, burde jeg kanskje heller stått nede for å ta imot istedetfor å ta bilder tro?

IMG_7821

Puh, den aldrende rockestjernen er trygt nede på flatmark igjen!

IMG_7828

Mens disse to fjellgeitene stadig utfordret skjebnen…

IMG_7989

Stian og Bob tar til seg sommerlige inntrykk i naturskjønne omgivelser.

IMG_8031

Vi bestemmer oss for en tidlig middag for å få litt ekstra tid til å slappe av på hotellrommene før konserten.

IMG_8048

Etter litt avslapping på hotellet nærmer det seg tid for å komme seg tilbake til konsertdalen. Jeff er ved godt humør men øyet er ikke noe bedre.

IMG_8042

Hvem hadde trodd at det er Rich Ruth som er bandets diva?!

ripped2

Sabotasjespøkelset hang fortsatt på oss som en klegg for da jeg skulle sprette lett og ledig opp på scenen for å sette opp et kamera hørte jeg lyden man helst ikke vil høre når man befinner seg ute blant folk – den eksplosive lyden av stoff som ikke bare spjærer litt… Det ble noen kjappe steg bort til høyttalertårnet på den ene siden av scenen for å sjekke omfanget av spjæringen og konstaterte raskt at dette var rimelig synlig! Etter et lite forsøk på lapping med gaffa ble løsningen å bruke jakka som forkle.

IMG_8128

Så var det tid for å gi Kristiansand en solid dose kvalitetsrock fra midtvesten.

IMG_8138

Bittesmå flygende vampyrjævler var det flust av, her tar Rich affære og gir sine bandkollegaer noen solide doser med insektdödare.

IMG_8357

Kveldens hip hop innslag ved sTred. Alltid en publikums-hit!

IMG_8610

Den lokale sjarmøren lyktes omsider med å by opp til dans.

IMG_9040

Øyeproblemer, revnet bukse og blodsugere til tross, The Rainmakers leverte varene så det holdt og publikum var storfornøyde.

IMG_9105

Som alltid flust av ivrige fans ved merchbordet for å få signaturer og et par ord med rockestjernene.

IMG_9158

Stian fikk overtalt Jeff til å bli med en tur til legevakta for å sjekke øyet så de forsvant i en taxi etter showet og Rich fikk oppgaven med å kjøre den store turnébilen til hotellet.

IMG_9154

Sjefen sjøl – Bob, sto for kveldens siste sabotasjestunt da han fikk uante superkrefter og dro håndtaket rett av døra på bilen!

På legevakta spilte Stian «rockestjernekortet» og fikk Jeff inn foran alle som ventet i kø – sånn skal det gjøres Stian! Ingen løsning på problemet, men Jeff fikk time hos spesialist på Arendal sykehus neste formiddag.

Dett var dett for denne dagen, Fredrikstad sto for tur men det får du lese om i neste episode i denne noe forsinkede føljetongen om amerikanske musikanter på tur i Norge.

 

 

SHARE
Forrige artikkelBuktafestivalen 2015
Neste artikkelFredagsvideo: Jason Isbell – Something More Than Free
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.