Det er noen år siden sist vi hørte fra Logikal. Forrige plate, Kevin Keegan kom ut i 2002, men frontmann, låtskriver, vokalist og bassist Knut Aafløy ga i 2007 ut soloplaten The Sugar & The Salt. Logikal traff planken perfekt da de ga ut debutalbumet Maniacs, Panics and Crashes i 1999, og den klassiske britiske poplyden ble omfavnet av både MTV og NRK. Den gang var det faktisk prestisje å få en video på MTV, og med oppfølgeren Kevin Keegan fikk vi blant annet låten «Justice and Business», som den dag i dag er fast inventar på alle mikser jeg lager for alt fra fester til bilturer. Og nå er det altså ny plate på vei.

Frontmann Aafløy, som til daglig er leder i Norsk Artistforbund, er en av Bergens mer velbrukte musiker. Han startet karrieren i en alder av ti år – og suksessen lot ikke vente på seg. Et uttall jobber med bandet Roisters, og finaleplass i NM i Rock med bandet Baby Sisters allerede før 80-tallet var unnagjort. Bassist i et gjenforent Gjennomslag startet 90-tallet, og Logikal så dagens lys i 1997. Både før, under og etter Logikal har man kunnet finne Aafløy på bass i et uttall band og prosjekter, og som Brannsupporter var han et naturlig valg for bandet Den 12. Mann.

Logikal har hatt en rekke utmerkede musikere i bandet. Yngvar Flatøy fra The Rambelins, Nicolai Hamre fra Pogo Pops, Rune Kogstad fra Barbie Bones, Mads Berven – som har spilt med alt fra Karin Park til Ralph Myerz og Marius Mathiesen var innom bandet frem til det ble satt på pause i 2003, da Aafløy flyttet til Oslo. I 2009 hadde Logikal et lite comeback på Sommerfesten på Giske, og etterhvert så ble låtbunken i Aafløys skrivebordsskuff så stor at studio igjen lokket.

Stereovision er planlagt utgitt i mars i år, digitalt og på vinyl (vedlagt cd), og idag er det altså tid for å høre singelen «Brand New Start». Som jo på alle måter er en helt ny start for Logikal, som med ny gitarist Ørnulv Snortheim (Tolv Volt) og trommis Bjarte Jørgensen (Love Connection (Thom Hell), Tolv Volt) er klar for å erobre verden med sin utsøkte popmusikk. Låten minner meg om alt det fine britisk popmusikk hadde å by på i sine tidlige dager – med et spesielt stort rom for Jeff Lynne og ELO.

Det er selvsagt ingen ulempe at vår gode venn Rune Berg spiller på låten, og at Thom Hell har fått i oppdrag å kore. Men mest av alt så er dette essensen av alt som gjorde Logikal bra på 90-tallet, oppdatert og modnet og sluppet løs i 2015. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Hør «Brand New Start» på Spotify Wimp iTunes.

 Sjekk også ut forrige single, «Declare Your Love» med Thom Hell:

 

Se også årgangsLogikal fra MTV;

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_jRnxm1CbXM[/youtube]
Logikal:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=N1Q18fbUrRQ[/youtube]

 

Bettie Page:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qOufmv1dGvU[/youtube]

 

Justice and Business (og intervju):

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kv5v09vjd5w[/youtube]

SHARE
Forrige artikkelTexum – Texum
Neste artikkelThe Vespers – Sisters and Brothers
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here