fbpx

Whitey Morgan & the 78’s – Born, Raised & Live from Flint

Flint er ikke hvilken som helst by i Michigan. Dette er byen som ga verden multikonsernet General Motors og hadde over 200.000 innbyggere på 1960-tallet. I dag er virkeligheten i denne byen en helt annen. Byen har ca 100.000 innbyggere og er blitt en av de mest kriminelle byene i USA. Lokalavisa «The Flint Journal» har nok dystert å skrive om. Det er også hjembyen til Eric Allen som er Whitey Morgan’s sivile navn. 

Byens beste konsertsted «The Machine Shop» har vanligvis punk og tyngre rock på menyen, men av og til er vår mann Whitey Morgan & the 78’s innom og gir konsertgjengerne en sårt tiltrengt dose outlaw country. Så det er ikke tilfeldig at liveplata er innspilt nettopp her.

Den 25. November 2011 besøkte Whitey Morgan & the 78’s The Machine Shop. For kvelden besto dette bandet av Whitey Morgan og seks musikere.
Repertoaret for kvelden besto hovedsaklig av materiale fra de to studioplatene Honky Tonks and Cheap Motels fra 2008 og den selvtitulerte fra 2010. Det er igjen en salig blanding av eget og andres stoff. Blant annet får vi en ultrabarske versjoner av Johnny Paycheck’s «Cocaine Train» og Hank Williams sin «Mind Your Own Business». Sistnevnte er ikke med på de 250 eksemplarene med hvit vinyl. Disse to finnes heller ikke på studioplatene hans. «Cheatin’ Again» er også utelatt på den hvite vinylen.
Jeg liker ekte country, og her har vi en mann som liker Johnny Paycheck, Waylon Jennings og Hank Williams Sr. Dette er en fyr som ikke legger skjul på at han ikke har mye til overs for den glatte countrypopen som spys ut av Nashville daglig. Whitey er kort og godt vår mann.

Born,Raised & Live from Flint har blitt et solid konsertdokument fra høsten 2011. Bandet spiller bra, og Whitey er i godlune. Dette er real honky tonk gjort av en gjeng som vet hva de driver med. Det låter ekte og realt. Lyden på platen er etter min målestokk mer enn bra nok, og således vil jeg betegne dette som et vellykket prosjekt. Men det er på tide at han får gjort ei ny studioplate, for 2010 begynner å bli en god stund siden.
Skulle jeg kjøpt min første plate med Whitey Morgan ville jeg nok likevel valgt den selvtitulerte studioplata fra 2010 i stedet for liveplata. Denne plata er mest for fansen synes jeg.

Whitey Morgan er også aktuell med ei plate som heter «Grandpa’s Guitar» hvor han hyller sin bestefar. Han gjør visstnok Stones sin store countrylåt «Dead Flowers» på denne. Undertegnede har ikke hørt denne ennå, men det skal jeg gjøre noe med i løpet av 2015.

Kjøpes hos Whitey Morgan eller Bloodshot Records.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=l4ve-NQvSAc[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MuTXuJv3gv0[/youtube]

...en helt tilfeldig artikkel fra arkivet:

Siste artikler

Lest dette?