Årets beste plater 2014 – Terje Hanstad

Ved disse tider i fjor tenkte jeg tanken om at 2013 neppe kunne toppes. Det var så fantastisk mye fint å høre på. Som vanlig oppdaget man plater fra 2013 det påfølgende år. I år var dette canadiske Jack Marks med sin plate «Blues Like These».

2014 er i mine ører like sterkt som 2013. Her kommer mine nominasjoner.

Cory Branan The No Hit Wonder10. Cory Branan – The No-Hit Wonder (2014) (Bloodshot)

Årets fineste fra Bloodshot dette. Kremplate!

Anmeldelse. Spotify.

 

 

 

Going_Back_Home9. Wilko Johnson/Roger Daltrey – Goin’ Back Home (2014) (Chess)

To pensjonister ga ut et av årets freskeste fraspark! Denne rocker herfra til evigheten. På tide å grave fram Dr. Feelgood-platene igjen.

Spotify.

 

 

 

Rosanne-Cash-The-River-The-Thread8. Roseanne Cash – The River & The Thread (2014) (Blue Note)

Året startet helt fantastisk med denne. Årets plate allerede i januar ? På min liste snek sju plater seg foran. Like fordømt er dette et mesterverk.

Anmeldelse. Spotify.

 

 

 

Karen-Jonas-Oklahoma-Lottery7. Karen Jonas – Oklahoma Lottery (2014)

Dette må være årets debut! En fantastisk samling låter. Det gror godt i det alternative countrymiljøet.

Spotify.

 

 

 

Sturgill Simpson Metamodern6. Sturgil Simpson – Metamodern sounds in country music (2014) (Loose)

Godeste Simpson fulgte opp High Top Mountain på utsøkt vis. Den beste rene countryplata av året. Genial plate fra en fyr vi garantert får høre mer fra i framtida.

Anmeldelse. Spotify.

 

 

 

Otis Gibbs Souvenirs of a Misspent Youth5. Otis Gibbs – Souvenirs Of A Misspendt Youth (2014)

Du verden for en låtskriver. For ei samling låter. Merkelig at ikke et seriøst plateselskap tar tak i dette, for det finnes få som er bedre i dagens singer/songwriter-landskap.

Anmeldelse. Spotify.

 

 

 

Old_97s-most-messed-up4. Old 97’s – Most Messed Up (2014) (ATO Records)

Rhett Miller og co gjør sin beste plate på over 10 år. Denne gangen gjenkjenner man energien og drivet som gjorde dette bandet så suverent for ca 20 år siden. Råtøft, rett og slett!

Anmeldelse. Spotify.

 

 

 

Hurray for the Riff Raff3. Hurray For The Riff Raff – Small Town Heroes (2014) (ATO Records)

Alynda Lee Segarra er muligens den mest spennende feministen i dagens musikkbransje. Historien om denne dama er et filmmanus i seg selv. Small Town Heroes er ei vakker plate. Denne dama har mye viktig på hjertet og hun bruker musikken for å underbygge dette.

Anmeldelse. Spotify.

 

 

Reigning Sound Shattered2. Reigning Sound – Shattered (Merge Records)

Det tok ca. 5 år å gi flotte «Love & Curses» en oppfølger. Sannheten er at «Shattered» er enda bedre. Greg Cartwright mikser sørstatssoul med garasjerock og får full score her i bygdenorge. Dette er den perfekte vorspielplata. Sinnsyk tøff.

Anmeldelse. Spotify.

 

 

lee-fields-and-the-expressions1. Lee Fields & The Expressions – Emma Jean (Truth & Soul Records) (2014)

Få sjangere treffer meg mer midt i hjertet enn soul. Emma Jean er en småfunky og velspilt variant av sorten. Mannen som nå befinner seg midt i 60åra leverte et regelrett mesterverk. Årets fineste i min bok.

Spotify.

Forrige artikkelThe Monthly Iceberg – Christmas Edition: This One’s For The Kids
Neste artikkelJuleplatene du trenger
Terje Hanstad
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here