Logo ved Pål Hilmar Sollie

Jeg får jevnlig tilsendt demoer av uferdige, halvferdige, nesten ferdige og ferdige låter fra Howards hånd. Dette er en låt som jeg har fulgt siden skissestadiet, og som fikk sin siste finpuss i vår. Det er ganske fascinerende å høre hvordan en låt forandrer seg fra idéstadiet, frem til den fremstår som som en ferdig låt med all den pynt og bravour den har blitt tildelt på veien.

Howard forteller selv om prosessen med «It’s Not Over Yet»:

Howard_Face_Small«It’s Not Over Yet»—A song about lust and perseverance. «On the ropes» from boxing, when a fighter is beaten up, hurt, on the ropes, but refuses to fall.

Assembled this one over period of 5 years, with a variety of local characters.
Started with rhythm section, Johnny Nichols on bass, Pat Tomek on drums,
Chad Rex and me on acoustic guitars. Added lap steel guitar first, Gary Paredes. Earlier this year finished up with Russian violin virtuoso Grisha Sandomirsky of the Kansas City Symphony Orchestra.

I was going for a male/female call-and-response vibe when I wrote this one. The caller (responder?) is Rebecca Liberty. She comes to a lotta local shows but never played or sang out before. When she approached me and told me she hoped to someday, I asked her to take a shot on this one, and glad I did.

 

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: John Fullbright – Happy
Neste artikkelEvig Din For Alltid – Åtte minutter fra solen
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here