Robbie Fulks – Logen Bar, Bergen – 24.08.2014

Det er ikke ofte jeg sliter med å finne ord til å beskrive musikk, konserter og musikalske opplevelser. Men det faktum at vi nå har hatt en av mine aller største musikalske helter på besøk to ganger er ikke bare overveldende, men også temmelig ufattelig. Du skal lete lenge etter en hyggeligere person enn Robbie Fulks. Han er genuint glad i Norge og Bergen, og hadde booket et tidlig fly for å få sett mest mulig av byen før konsertstart. En konsert med Robbie Fulks er like deler humor og musikk, og også denne søndags kvelden fikk vi ta del i en utsøkt rundtur i Robbie Fulks musikalske univers.

Marius Hjelle var førstemann på scenen på Logen Bar denne kvelden, og viste nok en gang at han er på vei til å bli en glitrende entertainer, så vel som låtskriver. Han presenterte et knippe av sine egne låter, og krydet det med en intens versjon av “House of The Rising Sun” og ikke minst en rivende runde med “Girls Just Wanna Have Fun”.

Hjelles gitarspill inspirerte mer enn én rockefot i lokalet, og mannen har en unik stemme – noe som er mangelvare i disse horrible Idoltider. Humor og sjarm treffer alltid publikum, og det har Hjelle i fullt monn. Han mente selv at han var litt uheldig med noen strenger som ikke ville samarbeide, men uttalte at han var fornøyd med å ha kjøpt seg en liten tuner – for tidligere hadde han bare stemt gitaren etter den sureste strengen, noe som aldri ga noe optimalt resultat.

Han bukket og takket for seg etter en halvtime, og overlot scenen til Robbie Fulks, som som kjent er uten på en liten Norgesturné på tampen av en 5 uker lang tur på veien.

Robbie ble møtt av trampeklapp fra et tallrikt publikum på Logen Bar, som som alltid var så veloppdragent at man kunne høre en knappenål falle i rommet ved siden av. Robbie Fulks hadde full oppmerksomhet, og visste å utnytte dette til fulle. Han skrøt etter konserten veldig av konsertene i Norge på denne turnéen, og mente at alle kveldene hadde vært så bra som det var mulig å få det. Et jevnt over stort, lyttende publikum, gode arrangører på alle stoppesteder, godt platesalg og bare hyggelige mennesker å snakke med etter konsertene.

Fokuset denne kvelden var naturlig nok på platen Gone Away Backward, og vi fikk servert intet mindre enn fire låter fra platen – krydret med låter fra hele karrieren, samt et knippe gamle country- og bluegrass klassikere.

Kvelden tok så alt for fort slutt, men ikke før undertegnede hadde blitt udødeliggjort i en ny, improvisert låt – og alle som turte å heve stemmen fikk sine ønskelåter servért. Det var helt tydelig at vi ropte etter feil låter under “Is there anything in particular you would like to hear”- seansen, for han mente vi bare ønsket oss triste låter. Men vi fikk likevel høre coverlåten “Bury The Bottle With Me” fra 13 Country Giants, “I Told Her Lies” fra South Mouth, “Cigarette State” kom etter litt tyning, og til slutt fikk arrangøren ønsket oppfylt med “That’s Where I’m From” fra Gone Away Backwards.

Og som en tilhører sa etterpå, det er imponerende hvordan han husker alle låtene og alle tekstene. For det er samme hva folk roper ut, så får de høre det.

Han fikk ellers plass til låter som “Georgia Hard”, “Let’s Kill Saturday Night”, en enorm versjon av “Tears Only Run One Way”, “I’ll Trade You Money For Wine”, “Long I Ride” og en intens “Imogene”. Førstelåten “Where There’s A Road” var den perfekte åpningslåt, og når vi i tillegg fikk høre en helt ny låt i  “Fare Thee Well, Carolina Gals”, som virkelig lover godt for neste plate, så kan vi ikke annet enn å konkludere med at det var en perfekt konsert på Logen Bar denne søndagskvelden.

I kveld spiller han på Siste Reis i Halden.

Forrige artikkelLørdagssvideo: Justin Townes Earle – Time Shows Fools
Neste artikkelJack Stillwater – Pulling Me Down
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here