På en iskald søndag kveld trakk Robbie Fulks et anstendig antall mennesker til Statsraaden Bar & Reception, til tross for seriefinale på Stadion mellom Brann og Roseborg. Og vi skal ikke akkurat rope “I TOLD YOU SO”, men historien vil nok vise at de som valgte Robbie Fulks fikk en så til de grader bedre forestilling enn de forfrosne supporterne på Stadion. 

Fra han gikk på scenen noen minutter etter åtte, og trakk frem klassikeren “I Push Right Over” fra South Mouth, så var det høytidsstund blant fansen i Bergen. Robbie fulgte opp med en gnistrende versjon av “The Grass Is Really Greener”, som han spilte for første gang i Bergen i 2013. På det tidspunktet hadde knapt noen fått høre låten, og siden den gang har den blitt en Fulks-klassiker. 

“I Just Want To Meet The Man” var tredje låt, og introduksjonen ga oss en idé om hva vi hadde i vente. For det var artisten og entertaineren Robbie Fulks som stod på scenen denne kvelden. Han skrøt veldig av et engasjert og meget respektfullt publikum som sang med på “Rhinestone Cowboy” (!!), klappet takten og holdt på å krepere av latter under den lange, improviserte “Bergen vs. Drammen & Oslo”. 

“God Isn’t Real” var en klassiker fra Let’s Kill Saturday Night som virkelig traff hjemme, og historien om Robbie som møtte det han mener var Norges tre eneste kristne slo ann. Han mente Norge var det landet i verden med flest kirker og færrest kristne. 

Gitarvirtuosen slapp løs for første gang på “Long I Ride” som var en annen favoritt i løpet av kvelden som varte nærmere to timer. Vi fikk naturligvis høre “Alabama at Night” og “Peg’s New Old Man”, og en filleristende versjon av “Let’s Kill Saturday Night”. “Cigarette State” filleristet alle, og gitaristen Robbie var totalt i fyr og flamme. 

Det tok helt av da han spurte etter requests, og folk ropte over seg for å få sin låt. Tre heldige “vinnere” fikk høre en magisk versjon av “Imogene” fra Gone Away Backward, “It’s Always Raining Somewhere” fra Georgia Hard og ellevill allsang på “She Took a Lot of Pills and Died” fra Country Love Songs. Du vet at konserten er vellykket når lydmannen ligger utover mikseren og ler seg fillete.

Så ble arrangøren tilkalt for å hente artistens mobiltelefon fra backstage, for han måtte ha et bilde av seg selv på scenen med den fantastiske utsikten til Bergen havn i bakgrunnen. Kona trodde nemlig at han var ute for å kjøpe brød, så han måtte ha noe å vise henne når han kommer hjem. Et par i publikum ville også ha bilde, så det ble posert villig vekk før det hele fortsatte med et av mine favorittøyeblikk; “I Just Lived a Country Song” fra den nye platen Wild! Wild! Wild! En Robbie Fulks klassiker om jeg noen gang har hørt en… 

Når han så følger opp med utsøkte “Highway To Kentucky” fra den nye Revenge of The Doberman så var strengt tatt min kveld komplett. Og da hadde vi fortsatt en god halvtime igjen med godsaker før han avsluttet med “Fare Thee Well, Carolina Gals” fra Upland Stories. Vi fikk et knippe andre godbiter, men for meg var nok dette høydepunktene som festet kvelden i minnet for godt. Jeg har nok aldri sett Robbie SÅ god som i går, og vi gleder oss allerede til å få ham tilbake – og det vil ikke gå 5 år til neste gang.

Entertaineren, historiefortelleren, låtskriveren og gitaristen Robbie Fulks er rett og slett et unikum, og han hadde virkelig publikum i sin hule hånd denne kvelden på Statsraaden.

 

Forrige artikkelFredagsvideo: Robbie Fulks – Fuck This Town
Neste artikkelDoD Sessions: Kyle Daniel with Seth Rentfrow (Dust of Daylight’s Sessions at Andrew’s)
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here