DoD Sessions: Kyle Daniel with Seth Rentfrow (Dust of Daylight’s Sessions at Andrew’s)

Kyle Daniel er dagens gjest i vår Nashville-utgave av Dust of Daylight Sessions. Han dukket opp på radaren vår i forbindelse med Americanafest, og det ble raskt klart at dette var en stemme vi ønsket å få besøk av. Kyle tok med seg bandkompis Seth Rentfrow, og sammen ga de oss et gåsehudfremkallende sett i stuen hos Andrew Leahey.

Stemmen til Kyle, og harmoniene disse to i mellom – kombinert med trøkket fra et liveshow får en til å tenke på det beste fra sørstatsrockens historie, og vi garanterer at dette er en stemme dere kommer til å høre mer fra i året som kommer.

Kyle Daniel vokste opp i Bowling Green, Kentucky. Der lærte han seg å spille trommer, og etterhvert gitar. Naturlig nok spilte han rundt om i band, og sørstatsrock var fokus i flere av dem. Han tok universitetsutdannelse innen musikkbransjen, men fant raskt ut at han heller ville lage med musikk – enn jobbe med musikk for andre. 

Noen år som musiker for artister som Casey James og Clare Dunn brakte ham innom svære lokale venues som Bridgstone Arena og Nissan Stadion i Nashville. Opptredener på Grand Ole Opry og the mother church – Ryman Audiotorium satte sine spor – og Kyle begynte å fokusere på sin egen musikk. 

I studioet Welcome to 1979 i Nashville brukte han 8 timer på å lage debut EPen Kyle Daniel, der låten “Ain’t No Difference” ble skrevet sammen med Brent Cobb – som også spiller på låten på plate. 

Kyle Daniel har blitt trukket frem som en å følge med på av Rolling Stone, og fikk en offisiell showcase på Americanafest i år som seriøst sparket fra seg! Det var et av de beste settene vi så under årets festival, og vi holder et våkent øye med vår nye venn fra Kentucky.

Vi får høre:

1: “Ain’t No Difference”
2: “That Somebody Ain’t Me”
3: “What’s There To Say”
4: “Somewhere In Between”

Mer om Kyle Daniel på www.kyledanielmusic.com. Følg ham på Facebook.
Sjekk ut EPen Kyle Daniel.

Takk til Kyle Daniel og Seth Rentfrow! Til Arnulf Østerdal for live lyd og foto, til Tobias Østerdal for mix. Og ikke minst til Andrew Leahey for å låne ut stuen sin!
T-Bone, Petter, Helge og Willy var flinke til å klappe når de skulle, og Crystal var som alltid Dronningen av sosiale medier og generelt bare vår beste venn!

Forrige artikkelRobbie Fulks – endelig tilbake i Bergen
Neste artikkelPremiere: Rhyan Sinclair – Let The Light In (In The Name of Christmas)
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here