Robbie Fulks gikk på scenen på Dalepuben på Dale Gudbrands Gard på Hundorp i Gudbrandsdalen klokka 21:15 foran 25 betalende tilskuere, der brorparten hadde hørt lite av denne amerikanerens fantastiske musikk. Det gikk ikke mange sekundene før publikum forsto at det var et unikum av en låtskriver,sanger og gitarist de hadde med å gjøre. Applausen var både solid og ekte.

Jeg har alltid elsket stemmen og låtene til Fulks. At han på toppen av dette var en fantastisk gitarist og hadde standupshowtalent ante jeg derimot lite om. Han beveget seg inn i hjertene på de alt for få som var der.

Det var i bunn og grunn ønskekonserten vi ble servert. Jeg drømte om å få høre «Night Accident», og den kom ikke. Det får være en liten drøm ved neste korsvei.

«Guess I Got It Wrong», «I’ll Trade You Money For Wine», «Sometimes The Grass Is Really Greener»,»Rock Bottom pop.1″, «The Buck Starts Here», «She Took A Lot Of Pills And Died», «Tears Only Run One Way»,
«Cigarette State», «Georgia Hard» og «Let’s Kill Saturday Night» var bare noen av hans egne låter som skapte magi på Dalepuben denne fredagskvelden.

Innimellom fikk han plass til treffsikre versjoner av Webb Pierce sin klassiske «There Stands The Glass» og Michael Jackson’s 80-tallhit «Billie Jean».

Publikum fikk virkelig valuta for pengene, og cd-salget, applausen og stemningen gjorde at dette var en kveld de 25 betalende vil huske for resten av livet. Kanskje fikk også noen en forståelse av hvor fantastisk ekte countrymusikk kan låte.

Konserten var et samarbeid mellom Dust of Daylight Live og Laugen Rock og Bluesklubb. Bor du i Trondheim, Bergen eller Halden så bør du virkelig få med deg Fulks. Bedre og hyggeligere vare finner man ikke i dagens samfunn. Rett og slett en fantastisk aften.

(alle foto: Vibeke Sjøvold)

Robbie Fulks - DG3
Foto: Vibeke Sjøvold

 

Robbie Fulks - DG2
Foto: Vibeke Sjøvold
SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Robbie Fulks – Streamline Cannonball
Neste artikkelLørdagssvideo: Justin Townes Earle – Time Shows Fools
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here