fbpx

Lucero – Live From Atlanta

Et av mine favorittband er ute med sitt aller første offisiell livealbum. Etter ni strake studioalbum og et vell av lokalt utgitte singler og EP’er skal verden endelig få smake på den aller mest fullendte måten å oppleve Memphisbandet Lucero på, nemlig i levende live. Riktignok uten at du er nødt for å være fastklemt i et alt annet enn edru publikum der du stanger i folk som er fulle av brylkrem og svette, og der ølmagene henger friere enn det meste på hvilken som helst strippeklubb.

På sett og vis er man allikevel fastklemt når Ben Nichols drar i gang den 125 minutter lange reisen gjennom et vanvittig rock’n roll eventyr, fastklemt i intensiteten som en Lucero-konsert frembringer. Blåserekka, bransjens mest whiskyslepne vokal, det sørstatlige lynne, intensiteten og diversiteten til bandet, både gjennom en konsert og gjennom hele karrieren. Bandet og musikken både trollbinder og frigjør deg som publikum og lytter, akkurat slik rock’n roll skal gjøre.

Bandet ble startet i Memphis, Tennessee i 1998, omtrent samtidig med at Drive-By Truckers så dagens lys. Disse to bandene har bygd seg opp to ganske forskjellige karrierer i løpet av denne tiden, DBT har som vi vet i langt større grad lyktes internasjonalt, mens Lucero har overraskende nok hele tiden hatt et nesten like godt grep på publikum i de sørlige delene av USA som DBT. Nøkkelen til denne suksessen er nettopp konsertene og ryktene som har spredd seg som ild i tørt gress i over 10 år nå, rykter som forteller om et unikt og brennheit rock’n roll show.

Vokalist Ben Nichols har også noen mindre soloutgivelser på samvittigheten og fikk på mange måter et lite gjennombrudd internasjonalt da han i fjor kunne høres i den allerede legendariske HBO-serien “True Detective” med hele tre låter. Så hvis noen av dere som ikke har noe kjennskap til Lucero fra tidligere kjenner igjen stemmen, så er det altså en naturlig årsak til det.

Live From Atlanta er blitt en mastodont av et livealbum. Hele 32 låter i et naturlig utvalg fra alle bandets ni studioalbum og med en spilletid på hele to timer og fem minutter får fansen valuta for pengene og vel så det. Eller som bandet selv sa til selskapet som forventet en ordinær åtti minutters liveplate, “That’s just not a live Lucero show!”. De tre kveldene på Terminal West i Atlanta er derfor blitt til en vinyl som kommer som en fire-dobbel LP for de som har forhåndsbestilt, den kommer også i handelen som dobbel-CD fra og med denne uken.

lucero bandAlbumet tilfører lite nytt til en sjanger som nærmest har vært rendyrket siden Chuck Berry’ varslet Beethoven om å flytte på seg, men det gir mange nye mennesker muligheten til å bli kjent med store deler av katalogen til Lucero og deres variant av rocken. Jeg anbefaler selvfølgelig at man tar for seg studioalbumene, helt fra de første albumene, da bandet ble satt i den store altcountry-båsen, til de siste albumene som er mer blåsere og soul kombinert med rock’n roll. 1372 Overton Park og Woman & Work er mine favorittalbum av bandet og overraskende nok tilhørende i den siste gruppen. Overraskende fordi jeg regner meg selv for en god del mer country enn soul, men allikevel ikke fordi det er noe med denne blandingen som blir til svett rock’n roll som ingen kan motstå.

Høydepunktene sitter som jordbær på et strå på den liveplaten, skal jeg dra fram noen som treffer ekstra godt må det bli “Raising Hell” fra debutalbumet, “Tears Don’t Matter Much” er et høydepunkt uansett setting og det er også “Tonight Ain’t Gonna Be Good” fra samme album (That Much Further West), “Women & Work” fra sisteskiva med samme navn og ikke minst “Sounds of The City” fra min personlige favoritt, 1372 Overton Park. 

Alt i alt er Lucero sitt rykte som et ekte liveband godt ivaretatt med dette albumet og det kjennes ut som det blir bortimot umulig å holde denne platen unna spilleren og samtidig holde seg unna flasken med bourbon i skapet når helgen bare en gang kommer.

Kjøp albumet som CD eller vinyl – Hør albumet i Spotify

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/152478748″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

[youtube]http://youtu.be/0tSWpOSbY-M[/youtube]

 

[youtube]http://youtu.be/lCGhcPu-mWg[/youtube]

 

Siste artikler

Lest dette?