fbpx

Bloggfavoritter tolker Springsteen

Dead Mans Town

En lang rekke av bloggens store favoritter er samlet på den kommende tributeplaten til Bruce Springsteen på platen Dead Man’s Town på Lightning Rod Records. Platen er en hyllest til Springsteens Born In The USA, og kan skilte med artister som Holly Williams, Jason Isbell, Justin Townes Earle og Joe Pug. Her kan du høre et par smakebiter…

Verden flommer over av tribute og coverplater, men i min bok er Holly Williams kraftfulle versjon av “No Retreat, No Surrender” verdt denne utgivelsen alene. Og når Jason Isbell har tolket “Born In The USA” slik The Boss opprinnelig skrev låten; som en mørk, mollstemt ballade til et USA i kraftig endring, så kan det se ut til at denne platen har livets rett. Isbell har gått tilbake til bootlegs og demoer av låten før han stupte ut i sin tolkning. Det er tross alt ingen som tar et slik oppdrag uten å gjøre grundige forberedelser. Justin Townes Earles versjon av “Glory Days” fortjener også en kommentar, den intense, sjelfulle versjonen han har laget er som å høre en tidsreise fra USA på 30-tallet – fra en artist som ved The Crossroads og venter på… noen.

Andre artister vi møter er blant andre Blitzen Trapper, Amanda Shires Isbell, Ryan Culwell, Low og North Missisippi Allstars. Utgivelsen er planlagt til 16. september.

Dead Man’s Town: A Tribute to Born in the USA – Tracklist:
1) “Born In The U.S.A” – Jason Isbell & Amanda Shires
2) “Cover Me” – Apache Relay
3) “Darlington County” – Quaker City Nighthawks
4) “Working On The Highway” – Blitzen Trapper
5) “Downbound Train” – Joe Pug
6) “I’m On Fire” – Low
7) “No Surrender” – Holly Williams
8) “Bobby Jean” – Ryan Culwell
9) “I’m Goin’ Down” – Trampled By Turtles
10) “Glory Days” – Justin Townes Earle
11) “Dancing In The Dark” – Nicole Atkins
12) “My Hometown” – North Mississippi Allstars

 

Holly Williams: No Retreat, No Surrender.

[soundcloud url=”https%3A//api.soundcloud.com/tracks/154641440%3Fsecret_token%3Ds-ifgVJ” params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Jason Isbell og Amanda Shires Isbell: Born In The USA:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/154641432″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Low: I’m On Fire:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/154641438″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Justin Townes Earle: Glory Days:

[youtube]www.youtube.com/watch?v=-mjlETFom2g[/youtube]

Siste artikler

Lest dette?