1-Helge_Gronhaug

I år har vi invitert et knippe av våre favorittmusikere fra inn- og utland til å si noen ord om SIN favorittjulesang. Hver dag gjennom adventstiden vil vi presentere én låt, og artistenes personlige forhold til låten.

1. desember tilhører Helge Grønhaug fra De Musikalske Dvergene.

De Musikalske Dvergene er bergensbandet som aldri skulle spille utenfor de gule bussene i Bergen har i år spilt i Oslo opptil FLERE ganger, samt besøkt en rekke spillesteder i fjern og nær. Den 27. desember avholder de sin tradisjonelle (og forlengst utsolgte) «Dverger & Gløgg» på Madam Felle, for 12. gang på rad.

Helge Grønhaug er også igang med et lite prosjekt der han lager akustiske versjoner av Dvergenes låter, den serien finner man på YouTubekanalen Heldverg. De Muskalske Dvergene besøker du på www.dvergene.no – og alle platene finner du f.eks på Spotify.

Vi overlater ordet til Helge Grønhaug:

Min favoritt julesang er “Christmas must be tonight” med The Band.

Det er egentlig en høyst tradisjonell Julesang med alt som hører til: barnet i krybben, engler, vise menn og gjeterne på marken, men The Band maner frem en følelse av høytid og alvor sammen med lukten av husdyr og høy slik bare The Band kunne få det til.

Det er ikke verdens mest kjente julesang og jeg tviler på at den vil bli A, B eller C listet av nærliggende radiostasjoner, men det finnes faktisk en god del innspillinger: The Band laget to, Robbie Robertson har en egen versjon, My Morning Jacket har en flott versjon og det har også The Dirty Guv’nahs. Det finnes også en innspilling med Placido Domingo, Patricia Kaas og Alejandro Fernadez sammen med Vienna Symphony Orcestra, men den er fri for både sau og geit (selv om den slutter med en liten dasj ”Bjelleklang ,Bjelleklang, over skog & hei”).

The Band – Christmas Must Be Tonight (Islands – versjonen):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t8cwDqsqN2Q[/youtube]

 

The Band – Christmas Must Be Tonight (den opprinnelig uutgitte originalen fra Northern Lights – Southern Cross)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o5O7vhv49eE[/youtube]

 

SHARE
Forrige artikkelVON – Ein fot innafor
Neste artikkelAdventskalender 2013: 2. desember: Howard Iceberg
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here