fbpx

Have Gun, Will Travel – Fiction, Fact or Folktale

Have Gun Will Travel - Fiction Fact or Folktale

Floridas store sønner i Have Gun, Will Travel følger opp Mergers & Acquisitions fra 2011 med platen Fiction, Fact or Folktale. Dette bandet har lenge vært en favoritt for de fleste av oss her på bloggen, og Jan Eiesland skrev en særdeles rosende omtale av Mergers & Acquistions når den kom ut. Have Gun var fortsatt et ganske så rått og uferdig band når Suburban Home plukket dem opp i forkant av Mergers, og bandet som er oppkalt etter en legendarisk, amerikansk tv-serie har tatt sjumilssteg mellom hver utgivelse. Det betyr at denne platen er betraktelig bedre enn forrige plate. 

Etter at Suburban Home Music imploderte i tull og tøys en gang i fjor, så har Have Gun, Will Travel blitt adoptert av labelen This Is American Music, og gir ut platen digitalt og på cd og vinyl.

Handclap
(Fra berekvam.com)


Øyvind Berekvam
la ut et kort og konsist blogginnlegg for et par dager siden, der han siterer Susanna Hoffs. Det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, ei heller passet bedre til denne platen. For når “Standing At The End Of The World” røsker tak i deg og tar oss med på tur gjennom Fiction, Fact or Folktale, så er det The Rock’n’roll Handclap som danner rytmeseksjonen sammen med en ståbass.

Kombinert med en akustisk gitar, litt tostemt sang og et munnspill – så aner vi et Have Gun, Will Travel som har rendyrket uttrykket sitt og blitt enda litt tightere, uten at det har gått på bekostning av hverken låtkvalitet, utfoldelse eller rockefoten.

Bandet har mye til felles med Ha Ha Tonka, både med tanke på lydbildet og energien – men i motsetning til Ha Ha Tonkas nye plate, som går i en mye mer elektronisk retning enn før – så er Have Gun enda mer akustisk, og høres til tider ut som en blanding av Simon & Garfunkel, Fairport Convention og Tom Petty. Men aller mest høres de ut som Have Gun, Will Travel.

 

Det oser så enorme mengder med spilleglede av denne platen at man aller mest får lyst til hoppe inn blant Revolvermennene fra Florida og hive seg med i allsangen. Godlåtene kommer dinglende som perler på en snor, der det eneste som trumfer spillegleden er tekstene.

For Have Gun, Will Travel legger sin ære i å levére tekster med innholdt. Et kremeksempel er “The Show Must Go On” fortellingen om jeg-personen som møtte opp på audition for et skuespill, og via et opphold i fengsel blir han uthengt og latterliggjort… noe han selvsagt besvarer med våpen. Historiefortelling på et høyt nivå – og det er bare ett av mange gode eksempler på platen.

Lydbildet fylles ut med litt elektriske instrumenter her og der – i hovedsak en el-gitar, men i hovedsak er det et akustisk lydbilde. Det er enormt befriende å høre et band trøkke så til og svinge så innforjævlig bra som Have Gun gjør med så enkle midler.

“Standing At The End Of The World”:
[media id=864 width=650 height=20]

“Good Carpenter”:
[media id=863 width=650 height=20]

Platen kjøper du på Have Gun, Will Travels Bandcamp. Digitalt, CD eller Vinyl.

Siste artikler

Lest dette?