fbpx

Spilleliste Mai 2013

Mai måned! Vår! Sol, varme og årets første utepils! Neida, bare tuller. I Bergen har vi inntil helt nylig fortsatt skrapet frontruten på bilen om morgenen, det blåser til tider iskaldt fra nord i tillegg til alle de andre retningene og grønnskjæret man kan skimte helt ytterst på de spøkelsesaktige bjørketrærne er altfor lyst med tanke på at vi har passert midtveis i mai. Men vår blir det nok etterhvert, og sommer også. Eller høst som de kaller det ellers i verden. Kanskje spillelisten for mai kan varme kropp og sjel i stedet for at man bare skal gå å ergre seg over det ubrukelige klimaet vårt? Her er månedens Spotify-spilleliste med de aller beste låtene fra de aller beste nye platene innen americana, folk og country.

Det er selvfølgelig masse nyheter denne måneden også. Lucero har gitt ut et en EP, Texas & Tennessee heter den. Andrew Leahey, som vi hadde en fredagsvideo med her på bloggen tidligere i år, er også ute med sin EP, Summer Sleeves, og det samme er en av fjorårets store funn for mange, David Ramirez. Men aller mest interessant denne måneden, så langt i hvert fall, er uten tvil de nye albumene til Futurebirds og The Handsome Family. Makan til strålende plater leter i hvert fall jeg året rundt etter. Futurebirds’ siste, Baba Yaga, er en ren oppvisning i hvordan indierock kan smelte sammen med americana/folk sjangerene og ikke minst sammen med lyden av pedal steel. Athens-bandet er i min egen lille småsyke musikkverden det desidert mest spennende som finnes i det man drar over i en musikalsk “Twilight Zone” mellom sjangerne. Anbefaler på det sterkeste å sjekke ut Baba Yaga dersom man opp gjennom historien har likt band som f.eks My Morning Jacket og Fleet Foxes.

The Handsome Family sitt  nye album heter Wilderness og er kanskje noe av det aller mektigste de har gitt ut. Gitarene i låten “Frogs” får blodet til å stoppe opp i årene, det er nesten som å høre noe vi tidligere bare har hørt fra folk som Vic Chesnutt, Jason Molina og Neil Young. Kjenner du ikke The Handsome Family sier du? De er kanskje et av to band som fortsatt kan kalle musikken sin for “No Depression”. Det andre er selvfølgelig Son Volt. Det er så sørgelig fint å høre på The Handsome Family. Jeg kjenner jeg blir ekstremt glad, samtidig som jeg bare vil krype ned i et mørkt hull og gjemme meg for resten av verden. Jeg føler meg ganske sikker på at det er noen her i Dust of Daylight redaksjonen som er i det hullet og jobber med en omtale av denne platen akkurat nå.

Listen er ikke helt komplett enda, måneden er jo ikke slutt og det vil bli fylt på med nyheter de siste to ukene også. Så gjør deg en liten tjeneste og følg med på spillelisten for mai, du får ikke pengene tilbake hvis ikke fornøyd, men jeg tror listen er et supert alternativ å ha på øret i morgen i 17.mai toget, på vorspielet i kveld, i det litt klamme konfirmasjonselskapet på søndag eller i gudstjenesten på 2,pinsedag. Selv tar jeg med meg listen og en bunke med nye album på ferie en uke, forhåpentligvis har jeg litt å skrive om når jeg er tilbake.

Siste artikler

Lest dette?