GhostBrothers

Konseptet rundt Ghost Brothers of Darkland County har virket særdeles forlokkende siden ryktene begynte å gå for mange mange år siden. Nå nærmer releasen seg, og selv om musikalen feilet temmelig grovt – så ser platen ut til å bli en liten godbit, skal man dømme etter de låtene som har lekket til nå.

Platen er lagt opp som en historie, og siden Drive-By Truckers ga ut sin Southern Rock Opera, så har jeg ventet på en konseptplate som kan fange på samme måte. Skuespillere i verdensklasse tar seg av dialogen Stephen King har utviklet, mens noen av de beste Americana-artistene der ute synger tekstene til John Mellencamp.

Med seg på laget har de selvsagt den heiteste produsenten i bransjen pr. idag; T-Bone Burnett – som har laget et lydbilde som virkelig kler denne moderne og gammeldagse spøkelseshistorien. Det hele puttes inn i kategorien «Southern Gothic», og det jeg har hørt til nå kan føye seg inn i rekken sammen med Chris Offutts intense bok «Kentucky Straight», og Frank Bills fantastiske novellesamling «Crimes In Southern Indiana».

Elvis Costello spiller som kjent djevelen, og hans tilbakelente stemme er perfekt i denne rollen.

Elvis Costello – «That’s Me»:

Siste låt som nå er sluppet ut til offentlig avlytting er noe av det beste jeg har hørt fra Neko Case på mange år. Hun kler soundet T-Bone har bygget, og låten til Mellencamp er jo virkelig en kanonlåt.

Neko Case» – «That’s Who I Am»:

Og her kan du se Stephen King. John Mellencamp og T-Bone Burnett snakke litt om prosjektet, som har fått ny releasedato: 4. juni 2013.
[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=KtI5F3odgDo[/youtube_video]

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Jason Molina
Neste artikkelJay Farrar «Falling Cars and Junkyard Dogs: Portraits from a musical life».
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here