fbpx

…mens vi venter litt til på Ghost Brothers of Darkland County

Konseptet rundt Ghost Brothers of Darkland County har virket særdeles forlokkende siden ryktene begynte å gå for mange mange år siden. Nå nærmer releasen seg, og selv om musikalen feilet temmelig grovt – så ser platen ut til å bli en liten godbit, skal man dømme etter de låtene som har lekket til nå.

Platen er lagt opp som en historie, og siden Drive-By Truckers ga ut sin Southern Rock Opera, så har jeg ventet på en konseptplate som kan fange på samme måte. Skuespillere i verdensklasse tar seg av dialogen Stephen King har utviklet, mens noen av de beste Americana-artistene der ute synger tekstene til John Mellencamp.

Med seg på laget har de selvsagt den heiteste produsenten i bransjen pr. idag; T-Bone Burnett – som har laget et lydbilde som virkelig kler denne moderne og gammeldagse spøkelseshistorien. Det hele puttes inn i kategorien “Southern Gothic”, og det jeg har hørt til nå kan føye seg inn i rekken sammen med Chris Offutts intense bok “Kentucky Straight”, og Frank Bills fantastiske novellesamling “Crimes In Southern Indiana”.

Elvis Costello spiller som kjent djevelen, og hans tilbakelente stemme er perfekt i denne rollen.

Elvis Costello – “That’s Me”:

Siste låt som nå er sluppet ut til offentlig avlytting er noe av det beste jeg har hørt fra Neko Case på mange år. Hun kler soundet T-Bone har bygget, og låten til Mellencamp er jo virkelig en kanonlåt.

Neko Case” – “That’s Who I Am”:

Og her kan du se Stephen King. John Mellencamp og T-Bone Burnett snakke litt om prosjektet, som har fått ny releasedato: 4. juni 2013.

Siste artikler

Lest dette?