fbpx

Joey’s Song

Det er forlengst på tide å skrive en liten sak om “Joey’s Song”. Jeg har fulgt dette prosjektet fra sidelinjen helt siden jeg leste på websiden til Robbie Fulks at han skulle bidra til platen – og ble dermed såpass nysjerrig at jeg sjekket ut hva det dreide seg om.

Joseph Martin Gomoll døde 30. mars 2010, bare 5 år gammel. Han var adoptert fra Guatemala, og led av Dravets Syndrom, en sjelden form for epilepsi som blant annet førte til at han knapt kunne snakke. Gutten var likevel alltid blid og glad, og danset og sang seg gjennom de fem årene han levde. Flere videoer på websiden viser den blide lille gutten som musikk betydde absolutt alt for.

Når Joey døde bestemte hans far seg for å starte et fond i Joeys navn – som skulle bidra til epilepsiforskning. Og måten han ville gjøre det på var gjennom musikk.

Han rekrutterte venner og bekjente, og startet så jobben med å kontakte aktuelle artister for å spørre om de ville gi bort tid og sanger til prosjektet.

Og responsen var overveldende! Artistene strømmet på, og ga bort stort sett uutgitte sanger til Joeys far, slik at han kunne starte jobben med å lage platene “Joey’s Song vol.1” og “Joeys Song for Kids vol.1”.

Finansiering fikset de gjennom Kickstarter, som er en webside som veldedige formål bruker til pengeinnsamling. MEN den fungerer slik at alle som vil bidra oppgir en viss sum de vil bidra med – og HVIS organisasjonens mål oppnås så hentes pengene inn. Hvis målet IKKE oppnås, så blir ingen penger trukket – selv om det mangler bare en liten krone.

Joeys Song oppnådde sine 7500$ som trengtes for første trykking, og Vol.1 ble utgitt 25. januar. Systemet fungerer da slik at de som donerte 7500$ får alt fra cder til personlige møter med artistene, avhengig av størrelsen på summen de donerte – og dermed er platen fullfinansiert. Alt av inntekter ved salg derfra går rett til Epilepsiforbundet i USA, og forskning som kan endre livet for alle som utsettes for dette.

Og bare se hvilke artister som har gitt bort sanger:

Mark Viola, Del Amitri, Ed Harcourt, Neko Case, Crash Test Dummies, Robbie Fulks, Michael McDermott, A.A. Bondy, Steve Forbert og Steve Wynn. Og mange mange fler.

Og la det være sagt, det er ikke noe andrehåndsgreier som blir gitt bort. Det er aldeles utsøkte produksjoner og spennende versjoner av låter vi både har hørt og ikke hørt. Og stort sett alt er uutgitt, og dermed eksklusivt på denne platen. For min del er låten til Neko Case høydepunktet, men her er det virkelig noe for alle…

Og til de neste platene har de allerede sikret seg låter av Mark Olson, Bottle Rockets, Caitlyn Cary, Iron & Wine, Jason Ringenberg, Mark Kozelek, Teenage Fanclub, Tom Russel, The Handsome Family og Will Kimbrough. Og mange mange MANGE fler.

Jeg utforder deg til å se videoen om Joey og hans familie, og sitter du igjen uberørt så hopper du videre til neste sak.

Hvis IKKE, så bruker du noen av dine kroner på å kjøpe en cd. Samtidig så gjør du noe bra for epilepsiforskning som en dag vil komme til nytte for alle verdens epilepsi-ofre.

Kjøp platen på www.joeyssong.org

Siste artikler

Lest dette?