Det er med stor glede og ikke så rent lite stolthet at vi kan meddele at Musikkbloggen – Hør nå… Hør nå… og No Deal Music fra og med 1.februar smelter sammen til en ny musikkblogg på norsk som i all hovedsak vil dreie seg om americana. Det være seg både norsk og internasjonal musikk, litteratur og film som på et eller annet vis har røttene sine plantet i amerikanske tradisjoner. Navnet på den nye bloggen blir Dust of Daylight og vi gidder ikke en gang prøve å legge skjul på at navnet er hentet fra tittelen på en låt av Son Volt, en felles bloggfavoritt.

Siden mars i 2010 har Rune Letrud og Jan Eiesland på hver sin kant av landet syslet med hver sin norske americanablogg. Der har vi fått boltre oss fritt med positive omtaler om utgivelser og artister som fortjener så mye mer oppmerksomhet enn det de får i større medier her til lands. Nå er vi begge lokalisert i samme by og har bestemt oss for å fortsette musikkmisjoneringen i fellesskap. Vi tar med oss et godt bloggråd på veien videre om å utelukkende bruke bloggen til positive saker. Dust of Daylight skal ikke være en slaktebenk, men et sted for å fremme kvalitetsartister og dele den musikkgleden vi daglig opplever selv.

Americana er et vidt kulturelt begrep og omhandler vel så mye rock og bluegrass som country og folk. I disse tider med en musikkbransje som er i stadige endringer blir det hele tiden flere band og artister som sorterer under den store paraplyen som begrepet americana er. I tillegg til å omtale de store utgivelsene fra de mest kjente artistene innen sjangeren, vil vi med en felles front nå få muligheten til å trekke fram og pushe enda flere av de litt mer ukjente artistene i mye større grad enn tidligere. I tillegg håper vi med jevne mellomrom å kunne publisere flere konsertanmeldelser enn tidligere, ha omtaler av musikkfilmer og bøker og lage podcaster med forskjellige temaer i tillegg til de opplagte anmeldelsene og omtalene av nye plater og ny musikk.

Vi har også vært så heldige at vi har klart å hente inn friskt blod i form av skribenter og bidragsytere som vi vet vil tilføre større bredde og høyere kvalitet enn det to mann har klart på hver sin tue så langt. Er vi skikkelig stormannsgale i et svakt øyeblikk så kan vi nå kalle oss for en redaksjon. Vi er veldig fornøyd med å ha fått nye skribenter med på laget, det er en gjeng musikkelskere som alle innehar store mengder kunnskap om musikk og en glødende interesse for faget. Alle sammen vil bli behørig presentert og kommer med sine første publikasjoner fortløpende i løpet av de første ukene i februar.

Denne fusjonen har vært på planleggingsstadiet siden oktober i fjor og vi gleder oss stort over å være klar med alle små endringer og detaljer til releasedato. Vi håper at alle våre trofaste lesere på hver sin kant blir med oss videre, sammen skal vi vise fram og dele den aller beste musikken der ute og jeg tror ikke jeg tar munnen for full dersom jeg sier at Dust of Daylight blir det eneste stedet man kan lese om disse utgivelsene på norsk. Her vil du nesten daglig finne nyheter om nye plater innen sjangerne americana, folk, bluegrass, alt.country, norsk, countryrock, honky-tonk, red dirt, osv. osv. Følg med oss i tiden framover, du finner bloggen på www.musikkbloggen.no og du kan like oss på Facebook og følge oss på Twitter.

Det eneste riktige nå, er å la Jay Farrar og Son Volt ønske Dust of Daylight velkommen i voksenopplæringens navn…

“The dust of daylight holds you down and makes you wait
Love is a fog and you stumble every step you make”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here