Old Crow Medicine Show – Carry Me Back

 

Old Crow Medicine Show er endelig klar med ny plate, som har fått tittelen «Carry Me Back». Den første platen fra den kanten siden 2008.

Vi kjenner jo alle OCMS fra låten «Wagon Wheel», og også som backingbandet til David Rawlings og Gillian Welch når de opptrer som Dave Rawlings Machine.

Platen deres har vært både glitrende, og totalt intetsigende – så det var ikke nødvendigvis høye forventinger jeg hadde når jeg snurret igang «Carry Me Back» første gang.

Og sjelden har jeg vel blitt så positivt overrasket. For jammen har ikke Old Crow Medicine Show for det første levert sin beste plate, men de har også levert en innertier av en feelgood plate som fort kan befinne seg på årets topplister for Musikkbloggens del.

Det svinger så inderlig godt av OCMS når de fyrer igang sine to banjoer, og kombinerer det med et par akustiske gitarer eller en dobro, en ståbass og en allestedsnærverende fele som leverer på ypperlig vis.

Dette er så ekte old-time music som det kan få blitt, og låtene de har skrevet til denne platen kunne like gjerne vært sunget av Doc Watson eller til og med Hank Williams. Platen er produsert av Flogging Molly og Dropkick Murphys produsent Ted Hutt.

En av grunnleggerne av bandet, Critter Fuqua, er tilbake i bandet etter mange års pause – mens en annen av grunnleggerne, vokalist, lyseste kórstemme og låtskriver Willie Watson samtidig takket for seg. Han er dog med på mange av låtene på platen, og leverer varene som han aldri før har gjort.  Jeg ser ikke helt hvordan de kommer til å låte uten Willie, men Stones klarte seg jo greit nok uten Brian Jones – selv om de ble et helt annet band. Time will show.

Nå handler det uansett om «Carry Me Back», og en rekke med godlåter som tar for seg folk fra enkle kår i de amerikanske sørstatene. Her får vi historier fra den amerikanske borgerkrigen, platens bestespor «Levi» – en sann historie om en ung gutt fra den amerikanske bygda som endte opp som soldat i Irak, og generelt låter som tar for seg livet i sørstatene på godt og vondt.

Levi,
Lord, Lord, Lord, they shot him down.
Ten thousand miles from a southern town

Mest av alt så låter Old Crow Medicine Show EKTE. De treffer perfekt på planken der kommersielle produkter som Avett Brothers og Mumford & Sons feiler med sine polerte versjoner av old time musikken.

På samme måte som hos Chatham County Line så er det spillegleden og koringen som er elementene som løfter bandet over alle andre, og når det kombineres med deres hittil beste låtskriving og en produksjon som overgår det Dave Rawlings gjorde for dem på de to første platene, så kan vi ikke gjøre annet enn å gratulerer Old Crow Medicine Show med sin beste plate til dags dato.

Kjøpes på vinyl, cd eller kassett (!!) hos Old Crow Medicine Show.

Hør «Levi»;

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

De siste ukene har bandet lagt ut en rekke «geriljavideoer», der de oppsøker steder som har betydd mye for dem i løpet av karrieren og spiller låter fra den nye platen.

Her kan du se de fem som foreløpig er lagt ut:»

«Carry Me Back To Virginia»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

«Steppin’ Out»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

«Sewanee Mountain Catfight»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

«Bootlegger’s Boy»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

«Ain’t Enough»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Robert Smith-Hald – Tumblin’ Into You
Neste artikkelFredagsvideo: Debonzo Brothers – Break My Heart Tonight
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here