fbpx

Hank W. Rodgersons Gospel Experience – Shine A Light (EP)

Som oftest bruker jeg ikke å reagere så veldig på om noen synger om Jesus, Gud, Halleluja og lignende i countrylåter. Religion er en viktig del av denne musikksjangeren, enten det er gudsfrykt eller det er forherligelse på ekte gospelvis. Jeg er tross alt vokst opp i det norske bibelbeltet og liker musikk fra det amerikanske bibelbeltet, så det føles ganske naturlig, selv om jeg personlig ikke tror på hverken det ene eller det andre. Men, denne gangen reagerer jeg allikevel litt og reaksjonen er faktisk utelukkende positiv. Det å høre på på albumet Shine A Light av Hank W. Rodgersons Gospel Experience er en parademarsj fra start til slutt i alt som er himmelsk og vakkert der oppe og alt som er vondt og vanskelig her nede. Shine A Light er det første av det som i følge bandcamp-siden til bandet skal være en serie på tre mini-albumer eller EP’er fra Hank W. Rodgersons Gospel Experience. Om kvaliteten på de neste utgivelsene er som på denne, så blir det plutselig moro med gospel.

Mannen som står bak dette prosjektet er countryartisten Olav Larsen fra Rogaland. Med seg har han et av de faste medlemmene i Alabama Rodeo Stars, Torje Fanebust Ås, og Hans Egil Løe, kjent som gitarist fra hardrockbandet Skambankt. I tillegg har de med seg fire nydelig damestemmer, i det som vel må betegnes som et englekor, bestående av Hanne Vasshus, Anita Bekkeheien, Mariann Bjørnelv og Grethe Sviland.

Om jeg skal sette musikken til dette bandet litt inn i en bås, og det gjør man jo gjerne, så er det først og fremst en countrygospelplate. En countrygospelplate der bandet leker seg med temaene, og nå siterer jeg bandets egen promotekst, “Gudsfrykt, alkoholisme, umoral, død og fordervelse, det umulige forholdet mellom mann og kvinne, jakten på en bedre tilværelse og ikke minst et kritisk syn på rollen vår Herre spiller oppi det hele.”

Do we praise THE Lord? Hell yeah! 

Det som slår meg når jeg hører på låtene, på tross av de tunge temaene, er hvor stemningsfullt det låter. Med masse erfaring og kunnskap om tradisjonell countrymusikk av de artistene bandet er kalt opp etter, Hank Williams og Jimmie Rodgers, klarer Larsen å lage melodier som er stødige som fjell og arrangementene er akkurat der de skal være for å touche litt av både country- og gospelsegmentet. Men, dette er ikke “moderne” gospel eller intens baptistkirkekor-gospel, her er det først og fremst negro spirituals, gamle arbeidssanger, salmer og hymner som er fundamentet i låtene til bandet. Ved å blande dette sammen med nevnte countrypåvirkninger får man noe som faktisk fungerer veldig bra.

Egentlig fungerer alt utmerket på dette mini-albumet. Det er høytid, du finner trøstende ord og medmenneskelig varme, det kores og synges og spilles både av glede og for å glede andre og ikke minst er bandet inkluderende. Her blir ingen sjeler holdt utenfor, hverken tvilere, troende eller ateister. Denne musikken er ment å være for alle som har behov for litt musikalsk trøst i tunge stunder.

Hvem skal du vende deg mot når bunnen er ditt eneste høydepunkt? Hvem skal du vende deg mot når alle dine venner har vendt deg ryggen? Hvem skal du vende deg mot når du har brent alle bruer utenom den du selv står på? Hvem skal du vende deg mot når du er for trøtt og sliten til å be? Hvem skal du vende deg mot når livet smaker mer av døden enn livet selv? – Hank W. Rodgerson Gospel Experience

Skal jeg trekke fram noe som utmerker seg spesielt på denne EP’en må det bli låten “Let It Rain”, mandolinen på “Jesus Will Save You” og sist, men ikke minst, det utmerkede koret. Albumet kan du streame via Bandcamp-siden til bandet og der kan du også gi din skjerv for å få lastet ned låtene til din egen odel og eie. I tillegg finnes det en singel både på Bandcamp og på Spotify som ikke er på her. Og som svar på alle spørsmålene bandet stiller i sitatet over, har vi følgende forslag; Last ned musikken, la stereoanlegget og godstolen være din egen private lindrende enhet sammen med Hank W. Rodgersons Gospel Experience.

 

Artikkelen er tidligere publisert på musikkbloggen No Deal Music 01.05.12 og er gjengitt med tillatelse.

Siste artikler

Lest dette?