fbpx

The James Low Western Front – Whiskey Farmer

The James Low Western Front er et hyggelig bekjentskap som kom dinglende fra Reviewshine. Bandet fra Portland har laget en plate som fokuserer på å presentere gode tekster i en halvakustisk tapning som gir både ord og melodi god nok plass til å feste seg i hodet.

“Whiskey Farmer” er et konseptalbum som handler om personen på coveret, en “Whiskey Farmer” som i dagens USA har støtt på nok av bratte bakker.

Low selv beskriver karakteren på følgende måte:

“He has always done things kind of right- did OK in school, went to a generic college, racked up a shitload of debt, and got a job to pay off the debt. He drinks to forget. He alienates the ones who love him best, and just cannot believe that this is all there is to life.”

Og som Marve Fleksnes en gang sa; “det er lett idag å rope halleluja – men å gjøre det!”. For det er en ting å ha et konsept, men å gjennomføre det slik at det blir troverdig er en helt annen skål. Bokstavelig talt. Tekstene må funke, og karakteren må bygges opp slik at lytteren faktisk gidder å engasjere seg.

Men James Low pulls it off, som man gjerne ville sagt der borte i Sambandsstatene. Whiskeyfarmeren antar en person som vi faktisk kan bry oss om, og han har det ikke enkelt – den stakkars mannen.

“I’m a whiskey farmer,
trying to grow champagne”

Det hele koker ned til det eksistensielle spørsmålet vi alle har stilt oss: “Er dette virkelig alt livet har å by på?”.

Vår venn farmeren tar derimot ansvar for sitt eget liv, og forsøker radikale endringer på helt grunnleggende nivå for å ta tilbake kontrollen over livet sitt. Hvor vellykket det er skal vi ikke røpe her, men det viktige er uansett at han forsøker.

The James Low  Western Front har planer om å bygge opp denne karakteren i tiden som kommer – og vil lage en serie videoer som viser oss utviklingen til vår venn farmeren. Han blir på coveret og i videoen fremstilt av James Low selv, og jeg må jo si det at han fremstår som en litt oppgitt figur. Mye i karakteren minner meg om Michael Douglas i Falling Down.

Denne platen kan nesten ikke anbefales sterkt nok. Det er langt mellom gode konseptalbum som funker på alle plan, så er man glad i gode tekster og musikk med litt substans – så er dette platen å sjekke ut.

Platen er i salg nå, på Bandcamp – til 12$ for CD og 8 for digitalt format

(artikkelen blir også publisert på Ninebullets.net i et litt annet format)

Siste artikler

Lest dette?